hero image

Luca Nichetto

Luca Nichetto is een Italiaanse ontwerper die is gespecialiseerd in industrieel ontwerp, productontwerp en ontwerpadvies. Ook houdt hij zich bezig met interieurontwerp en architectuur. Hij heeft een enorme passie voor en kennis van industriële en ambachtelijke productieprocessen. Dit is ook goed terug te zien in zijn werken. De ontwerpen en projecten zijn rijk aan zorgvuldig geselecteerde culturele referenties en er is veel aandacht voor detail. Grote designmerken waarvoor Luca Nichetto ontwerpt zijn merken als &Tradition en Foscarini. Luca Nichetto geeft lezingen en workshops aan verschillende universiteiten en zit in de jury van diverse internationale ontwerpwedstrijden.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-15 van 15 producten Sorteren op 1-15 van 15 producten Terug naar boven

Succesvolle carrière van Luca Nichetto

Luca Nichetto werd in 1976 geboren in Venetië. Hij studeerde aan het Istituto Statale d’Arte in zijn geboortestad. Hierna ging hij industrieel ontwerp studeren en behaalde deze aan de Università luav di Venezia in 1998. In 1999 begon zijn carrière bij de Murano-glasfabrikant Salviati. Hierna werd hij productontwerper en consultant voor het verlichtingsbedrijf Foscarini. In 2006 opende hij zijn eigen praktijk in Venetië en in 2011 verhuisde hij naar Stockholm om daar een tweede studio te openen. In de Zweedse hoofdstad ging hij ook wonen en werken. In de loop van zijn carrière is hij voor veel internationale designmerken artdirector geweest en heeft hij een rijke kennis van de designindustrie ontwikkeld.

Loungen in stoelen en banken van Luca Nichetto

De ontwerpen van Luca Nichetto lopen uiteen van architectuur tot interieur- en productontwerp. Een specialisme van Luca Nichetto zijn stoelen en banken. Deze meubels heeft hij dan ook veel ontworpen voor het Deense designlabel &Tradition. Zo heeft hij de Cloud collectie gemaakt. Deze loopt uiteen van de industriële Cloud bank tweezitter tot de Cloud poef. Typerend voor het ontwerp is dat alle kussens afgeronde hoeken hebben. Deze ronde vorm is in veel ontwerpen van hem terug te zien. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de Isole fauteuil met bijzettafel. Deze fauteuil heeft hij samen met de Japanse Nendo ontworpen. De stoel heet ‘Isole’ wat eiland betekent en verwijst naar de verschillende eilandjes waaruit de stoel bestaat. Je vindt de fauteuil ook in de vorm van een bank.

Luca Nichetto bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Luca Nichetto. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Luca Nichetto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.