Lex Pott: ontwerper van eigen bodem

Lex Pott woont samen met zijn vriendin Willenmijn en hun zoontje Otto in Rotterdam waar hij sinds 2009 ook zijn eigen ontwerpstudio heeft. In datzelfde jaar studeerde hij cum laude af aan de Design Acedemy in Eindhoven. Daarnaast heeft hij veel freelanceklussen gedaan voor Scholten & Baijings en JongeriusLab. Zijn stijl is minimalistisch en bestaat uit basismaterialen en -vormen. Dit staat lijnrecht tegenover de inrichting van zijn eigen huis waar we dit niet terugzien. Hierin zijn juist veel eclectische en kleurrijke producten uit landen die hij een keer heeft bezocht te vinden.

True Colour vaas ontworpen door Lex Pott

Een bekend ontwerp van Lex Pott is de True Colour vaas voor &Tradition. Deze vazen zijn gemaakt van koper of messing en versneld geoxideerd. Een deel van de vaas is gepolijst wat leidt tot glanzend koper of messing terwijl het andere gedeelte van de vaas is geoxideerd tot een kleur. Door het natuurlijke proces verschilt het patroon per vaas. Lex Pott heeft wel zeven verschillende vazen ontworpen. Neem bijvoorbeeld de True Colour 3 vaas met een mooie groene en koperachtige kleur. Combineer deze bijvoorbeeld met de True Colour 5 vaas en de True Colour 6 vaas om zo een speels geheel te krijgen van vazen in verschillende hoogtes en kleuren.

Lex Pott bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten Lex Pott. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Lex Pott en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.