Julien de Smedt

De Belgische Julien de Smedt is zowel nationaal als internationaal een bekend ontwerper van meubels en architectuur. Dat hij een creatieveling zou worden, was al snel duidelijk. Zijn ouders zijn een Franse kunstliefhebber en een Belgische kunstenaar. Julien de Smedt heeft veel toewijding aan het verkennen van nieuwe architectonische modellen en deelt dit graag met mensen. Zo houdt hij zich naast het ontwerpen ook bezig met het geven van lessen op tal van locaties wereldwijd. Hij ontwerpt voor veel verschillende merken waaronder Muuto. Een bekende collectie die hij voor dit merk heeft ontworpen is de Stacked vol kastensystemen die je zelf kunt samenstellen.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-10 van 10 producten Sorteren op 1-10 van 10 producten Terug naar boven

De loopbaan van Julien de Smedt

Julien de Smedt werd geboren in Brussel en heeft vele studies rondom architectuur en interieur gevolgd in Brussel, Parijs, Los Angeles en Londen. In 2000 ontving hij zijn diploma aan de Bartlett School of Architecture in Londen. Hierna ging hij naar Rotterdam om te werken voor Office for Metropolitan Architecture en Rem Koolhaas. Samen met Bjarke Ingels ging hij in 2001 naar Kopenhagen om de architectuurpraktijk PLOT op te zetten. Met dit bedrijf heeft het duo veel successen geboekt en kreeg het nationaal en internationaal veel erkenning. In 2006 besloot het ontwerpersduo PLOT te ontbonden en richtte Julien de Smedt zijn eigen bureau op.

JSDA: het eigen ontwerpbureau van Julien de Smedt

Julien de Smedt heeft zijn eigen architectuur- en designbureau onder de naam JDSA. Met zijn team werkt hij aan projecten van grootschalige planning tot meubels. Het team bestaat uit getalenteerde ontwerpers en ervaren architecten die het gehele proces doorlopen vanaf de eerste schetsen tot supervisie plaatsen. Het team van JDSA geeft met ervaren ogen een frisse kijk op ontwerpproblemen. Er worden dan ook altijd intensief onderzoeken en verschillende analyses gedaan om praktische en theoretische zaken om te zetten tot een ontwerp. Het ontwerpbureau werkt met de dertig mensen die in dienst zijn voor verschillende bedrijven, overheden en particuliere klanten.

Julien de Smedt bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Julien de Smedt. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Julien de Smedt en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.