Sorteren op

1-25 van 25 producten

Het verhaal achter Jean Prouvé

Jean Prouvé komt uit 1901, is opgeleid tot kunstsmid en heeft zich het vak van architectuur en designer zelf aangeleerd. Een combinatie van deze disciplines is terug te zien in zijn werk. Het werk van Jean Prouvé bestaat uit functionele ontwerpen en vernieuwde materiaalkeuzes in vergelijking met zijn tijdgenoten. Hij ontwierp design van aluminium en staal. In 1934 richtte Jean Prouvé samen met architect Le Corbusier de Union des Artistes Moderne op. Ze hadden als doel om kunst en ambacht sterker met elkaar te verbinden. Bekende werken van hem zijn de Maison du Peuple in Clichy en de Nobel Tower in Parijs. Daarnaast was Jean Prouvé betrokken bij de keuze voor een architect voor de Centre Pompidou in Parijs.

Jean Prouvé x Vitra

Jean Prouvé ontwerpt voor verschillende merken. Een bekend ontwerp van hem is de Standard stoel voor Vitra. Ervan uitgaande dat een stoel het zwaarst belast wordt bij de achterpoten, geeft Prouvé niet alle poten dezelfde vorm en massa. De voorpoten zijn smaller en gemaakt van staalbuis terwijl de achterpoten dik en hol zijn. Een variant op deze stoel is de Standard SP stoel voor Vitra. Hierbij heeft het onderstel een poedercoating en zijn de zitting en rugleuning gemaakt van ASA-kunststof. Naast deze stoelen heeft Jean Pouvré ook lampen en tafels ontworpen voor Vitra.

Jean Prouvé bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten Jean Prouvé. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Jean Prouvé en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.