hero image

Ionna Vautrin

Ionna Vautrin is een Franse ontwerpster die zich het liefst bezighoudt met het ontwerpen van alledaagse gebruiksvoorwerpen. In 2002 behaalde ze haar universitaire diploma aan de Ecole de Design Nantes-Atlantique. Hierna werkte ze met Camper in Spanje bij de ontwerpstudio George J. Sowden in Italië en bij het bekende ontwerpersduo Ronan & Erwan Bouroullec in Frankrijk. In januari 2011 opende Ionna Vautrin haar eigen studio en dat was een grote stap in haar carrière. Ze startte samenwerkingen met verschillende merken en editors zoals Foscarini, Lexon en Christian Dior. Haar werk wordt ook wel omschreven als een ontmoeting tussen industrie en poëzie. Word jij ook enthousiast van de ontwerpen van Ionna Vautrin?

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-23 van 23 producten Sorteren op 1-23 van 23 producten Terug naar boven

De stijl van Ionna Vautrin

De ambitie van Ionna Vautrin is om alledaagse voorwerpen te tekenen die eenvoudig en duidelijk ogen en tegelijkertijd verrassend zijn. Opvallend aan de ontwerpstijl van Vautrin is dat haar producten zeer conceptueel blijven. Op die manier krijgen haar ontwerpen een speelse en verfijnde uitstraling. De ontwerpen van Ionna Vautrin hebben organische en geometrische vormen. Dat haar stijl wordt gewaardeerd, is duidelijk terug te zien in alle prijzen die zij heeft mogen ontvangen. Zo ontving ze nog voordat ze haar eigen studio opende de Grand Prix de la Création in Parijs en zijn haar werken in verschillende musea te zien.

Merken waarvoor Ionna Vautrin ontwerpt

Ionna Vautrin ontwerpt en werkt samen met veel verschillende merken. Voor deze merken ontwerpt zij vooral gebruiksvoorwerpen of meubels. Zo is een van haar laatste ontwerpen een product voor Foscarini geweest. We hebben het dan wel over de Binic lamp. Deze lamp heeft haar naam te danken aan de associatie met boten en schepen. Binic is namelijk de naam voor een kleine vuurtoren in het Franse Bretagne. De Chouchin collectie is een andere bekend ontwerp van Ionna Vautrin. Deze serie bestaat uit lampen met een modern design en een kap van geblazen glas dat onderhoudsvriendelijk en krasvast is. De lamp is er in veel verschillende maten en kleuren. Een ander merk waar Ionna Vautrin veel voor ontwierp is Kartell waar ze zich vooral richtte op gebruiksvoorwerpen.

Ionna Vautrin bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Ionna Vautrin. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Ionna Vautrin en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.