Naar boven
hero image

Ionna Vautrin (Foscarini)

De Franse ontwerpster Ionna Vautrin is een grensverlegger. Letterlijk en figuurlijk. Sinds haar afstuderen in 2002 aan de Design Nantes Atlantique ontwerpt ze onder meer voor Camper in Spanje, George J Sowden in Italië en Ronan & Erwan Bouroullec in Frankrijk.

Deze dame houdt zich het liefst bezig met het ontwerpen van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Zo heeft ze voor de Wallpaper-collection badkameraccessoires ontworpen van waterbestendig hout. Een lovenswaardig ontwerp waarmee ze de Wallpaper Design Awards 2011 heeft gewonnen.

Opvallend aan Vautrins ontwerpstijl is dat haar producten zeer conceptueel blijven. Op die manier krijgen haar ontwerpen een speelse en verfijnde uitstraling. Een van haar laatste producten heeft zij gemaakt voor Foscarini. De Binic lamp is ontworpen als ‘take-away’-design. Kartell vroeg de Française een lamp te ontwerpen dat als geschenk kan dienen. Inmiddels is haar Binic een wereldwijd succes.

Sorteren op

1-23 van 23 producten

Flinders klanten beoordelen de producten van Ionna Vautrin gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.