hero image

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner was een Deense ontwerper die wel wordt gezien als een van de belangrijkste uit de twintigste eeuw. Door zijn ontwerpen voor onder meer Carl Hansen & Søn kon hij iedereen verrassen. Dit kwam onder meer door de innovatie die hij wist toe te voegen aan producten en het stukje creativiteit waarmee hij zich wist te onderscheiden van andere ontwerpers. In de meubelbranche wordt Hans J. Wegner ook wel gezien als de man van de stoelen. En dat is ook niet gek, want hij heeft meer dan vijfhonderd stoelen ontworpen die tot op de dag van vandaag nog steeds een groot succes zijn. We kunnen ook wel zeggen dat het bij hem draait om iconische ontwerpen, zoals de bekende Wishbone stoel die in meerdere kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar is en al enorm veel harten heeft veroverd.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 58 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 58 producten Terug naar boven

Het succes van Hans J. Wegner begon zo

Ontwerper Hans J. Wegner werd geboren in 1914 in de zuidelijke stad Tønder in Denemarken. Zijn carrière begon eigenlijk al vroeg, want hij was slechts veertien jaar oud en zette al een eerste stap waar hij altijd al van droomde. Zo kwam hij in contact met meubelmaker H.F. Stahlberg waar hij door de jaren heen veel van leerde. Een passie voor ontwerpen en design werd al gauw duidelijk en een logische vervolgstap was dan ook een opleiding in deze richting volgen aan de School of Arts and Crafts in de prachtige designstad Kopenhagen. In 1938 maakte hij de stap naar ontwerper en ging hij aan de slag met design maken. Al zijn meubelstukken zijn functioneel en stralen eenvoud uit.

Hans J. Wegner bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Hans J. Wegner. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Hans J. Wegner en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.