hero image

Giuseppe Maurizio Scutellà

Giuseppe Maurizio Scutellà is een industrieel ontwerper uit het land dat we allemaal wel kennen van de vorm van een laars: Italië. Hij is gefocust op en gevoelig voor alles wat te maken heeft met de belangrijke artistieke- en ontwerpstromingen van de afgelopen eeuw. Zelf ontwerpt hij producten die zowel technisch als artistiek zijn. Dit zoekt en doet hij voor verschillende merken, maar een van zijn bekendste ontwerpen maakte hij voor Artemide. Giuseppe Maurizio Scutellà vindt dat een technologisch verlichtingsapparaat een ziel heeft. Het suggereert een verhaal. Met licht kun je iets levendig laten lijken, maar ook dynamisch, intiem of zachtaardig. Met deze denkwijze werkt hij aan al zijn ontwerpen die tot op de dag van vandaag een groot succes zijn.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-18 van 18 producten Sorteren op 1-18 van 18 producten Terug naar boven

Carrière van Giuseppe Maurizio Scutellà

Giuseppe Maurizio Scutellà is geboren in Sicilië, maar al snel verhuisde hij naar Lumezzane. Dit wordt ook wel gezien als het industriële centrum van Lombardije. Hij groeide in deze regio op, voltooide zijn opleiding en deed kennis op als expert in mechanica. Twaalf jaar lang was hij de senior Project Techontwerper van gegoten en plastic mallen en creëerde hij stukken en technieken voor belangrijke bedrijven als Ducati, Gaggia, Mercedes, Prisma en Artemide. Hierna ging hij een samenwerking aan als een huishoudontwerper met Pandora design. De belangrijkste samenwerking in zijn carrière volgde daarna, want hij ging in zee met het verlichtingsmerk Artemide.

Giuseppe Maurizio Scutellà als ontwerper voor Artemide

Vanaf 2008 werkt Giuseppe Maurizio Scutellà samen met Artimede. Dit designmerk wordt gezien als het grootste en meeste gerenommeerde verlichtingswerk ter wereld. Zijn samenwerking begint met de bekende Pirce collectie. De inspiratie voor deze lamp deed hij op tijdens het schillen van een appel. De lampen uit deze serie hebben dan ook deze vorm en zijn gemaakt uit één stuk aluminium. Deze lamp is in verschillende varianten verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de Pirce hanglamp wit voor boven de eettafel en Pirce Soffitto plafondlamp LED 3000K voor in de hal. Deze ontwerper heeft met de collectie verschillende prijzen gewonnen. We hebben het dan over de Good Design Award in 2008, de Red Dot Award in 2009 en de IF Design Award in 2010. Tot op de dag van vandaag is deze Pirce lampencollectie nog steeds erg geliefd.

Giuseppe Maurizio Scutellà bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Giuseppe Maurizio Scutellà. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Giuseppe Maurizio Scutellà en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.