hero image

Floris Hovers

De Flessenbootjes, de Stoklamp, Plankmeubels, Fixed chair en de inmiddels iconische serie ArcheToys. De ontwerpen van Floris Hovers – meubels, verlichting en miniaturen – verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren. Wat overblijft is de essentie – een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Bereikt in een samenspel tussen mens en machine. Veel van zijn producten verraden een ietwat naïeve, speelse benadering. ‘Mijn ontwerpen moeten leesbaar en herkenbaar zijn.’ In zijn jongste product, de Out of the Box kast, kan je deze visie bijna stap voor stap volgen.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-1 van 1 producten Sorteren op 1-1 van 1 producten Terug naar boven

Improviseren met weinig

De zoektocht naar de ultieme eenvoud komt vreemd genoeg voort uit zijn natuurlijke neiging tot decoratie. 'Ik kan intens genieten van pracht en praal. Maar die ervaringen hebben mij ook een spiegel voorgehouden. Overdaad past niet bij mijn persoon, wel terughoudendheid.' In dat spanningsveld tussen uitbundigheid en zelfbeheersing ontwikkelde hij zijn visie: een diepgeworteld streven naar overzicht. In een wereld waar alles mogelijk lijkt, heeft Floris Hovers zichzelf doelbewust beperkingen opgelegd. De materialen waarmee hij graag werkt komen zó uit de groothandel: houten planken, stalen profielen en klossen touw. De technieken zijn al even basaal: zagen, lassen, stansen en snijden. Die afbakening geeft hem grip op de materie. En de rust om van daaruit een zoektocht te starten. Niet naar het onbekende, maar juist naar het aanscherpen van het bekende. ‘Improviseren met weinig’ is geleidelijk uitgegroeid tot zijn kracht.

Over Floris Hovers

Floris Hovers (1976) woont en werkt in Raamsdonksveer (NL), waar hij ook opgroeide. Na een basiscursus bouwkunde en een opleiding reclame- en presentatietechniek studeerde hij in 2004 af aan de Design Academy Eindhoven. In 2006 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op en werd in 2011 bekroond met de Sanoma Woonaward ‘Jong Talent’. In de periode 2009-2012 was hij bovendien als docent verbonden aan de kunstvakopleiding AKV|St. Joost, richting Ruimtelijk Ontwerp. Daarnaast geeft hij met regelmaat lezingen en gastcolleges in binnen- en buitenland.