Sorteren op

1-20 van 20 producten

Hoe Dirk Wynants ontwerper werd

Dirk Wynants is de zoon van een meubelmaker en het creëren van meubels is er dan ook met de paplepel ingegoten. Het was dan ook niet zo gek dat hij besloot Interieur- en Meubelontwerp aan het Sint-Lucasinstituut in Gent te gaan studeren. Na zijn studie is hij gaan werken als distributeur voor verschillende internationale designcollecties. Doordat hij hier van veel verschillende merken de ontwerpen zag, merkte hij ook dat er nog wel het een en ander miste in de markt. Dat was voor Dirk Wynants het moment waarop hij besloot zelf te gaan ontwerpen. In 1994 was zijn eerste ontwerp af: een ronde tafel met vier geïntegreerde banken die elk afzonderlijk van elkaar in hoogte verstelbaar zijn. Dit ontwerp kreeg de naam Gargantua en wordt nog steeds verkocht. Het ontwerp sloeg goed aan en hij besloot hier verder mee te willen. Hij richtte daarom zijn eigen designlabel Extremis op.

Extremis: hét designlabel van Dirk Wynants

Extremis is het eigen designlabel van Dirk Wynants wat hij na zijn eerste succesvolle ontwerp oprichtte. Het merk staat bekend om het ontwerpen en fabriceren van eigentijdse buitenmeubelen. Voor dit merk zijn inmiddels door Dirk Wynants twaalf ontwerpen gemaakt. De ontwerpen zijn dan ook nog eens verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen in kleur, grootte en materiaal. Een van zijn meest bijzondere ontwerpen is de BeHive. Deze ronde loungebank biedt plek aan maar liefst twaalf mensen. Ideaal om op een zomerse avond met je vrienden te loungen. Een ander opvallend ontwerp is de DoNuts. Met dit ontwerp sleepte hij drie awards in de wacht. Naast dat Dirk Wynants ontwerpt voor Extremis, ontwerpen ook andere internationale ontwerpers voor dit merk.

Dirk Wynants bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Dirk Wynands. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Dirk Wynands en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.