hero image

Benny Frandsen

Benny Frandsen is geboren in Skanderborg in Denemarken. Hij is een bekende ontwerper van verschillende soorten lampen. Dit doet hij voornamelijk voor zijn eigen bedrijven Frandsen Lighting A/S en Verpan. Daarnaast heeft hij ook ontworpen voor andere merken zoals Bolia. Met zijn eigen merk Frandsen zet hij lampen op de markt met een uitgesproken vormgeving. De lampen hebben een uniek karakter en stralen kwaliteit uit. Door de vooral tijdloze en minimalistische uitstraling is de kans groot dat je er jarenlang plezier hebt. Gaat je voorkeur uit naar een hanglamp of misschien juist een tafellamp?

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-34 van 34 producten Sorteren op 1-34 van 34 producten Terug naar boven

Het ontstaan van de Ball Lamp van Benny Frandsen

Benny Frandsen is de opleiding elektrisch ingenieur gaan volgen. Dit deed hij vooral omdat zijn moeder dat graag wilde. Zelf wilde hij liever verlichting ontwerpen en produceren. Deze droom is hij na zijn studie dan ook gaan najagen. Hij begon met het ontwerpen van lampen voor de lokale discotheek. In de jaren 60 begon Benny Frandsen met het produceren van een aantal vierkante en geometrische lampen. Deze werden niet heel goed verkocht en dat bracht hem bij het idee dat de Deense bevolking behoefte had aan een ronde lamp. Dit werd de Ball Lamp wat ondertussen een van de bekendste ontwerpen is van Benny Frandsen.

Designlampen van Benny Frandsen

De Ball Lamp die Benny Frandsen ontwierp, is een daverend succes. De lamp creëert een unieke sfeer en is een echte eyecatcher. Het design van de lamp was zijn tijd ver vooruit en heeft een tijdloze en unieke vormgeving. Hierdoor is de lamp geschikt voor bijna elk interieur. De Ball lamp is verkrijgbaar als hanglamp, maar ook als tafellamp, bureaulamp en wandlamp. Naar deze ronde lamp, heeft Benny Frandsen ook lampen met andere vormen ontworpen. Neem bijvoorbeeld de Benjamin hanglamp of de Benjamin Uplight vloerlamp. Ook de Klassik vloerlamp heeft een heel andere vorm. De lampen van Benny Frandsen kenmerken zich door een unieke vorm en luxe uitstraling.

Benny Frandsen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Benny Frandsen. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Benny Frandsen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.