Antonio Citterio (Kartell, Flos)

Antonio Citterio (1950) is een Italiaanse meubel- en industrieelontwerper. Door de jaren heen ontwierp hij voor veel grote labels, zoals B&B Italia, Flos verlichtingKartell en Vitra. Citterio woont en werkt in Milaan.

Achtergrond van Antonio Citterio

Antonio Citterio studeerde Architectuur aan de Hogere Technische School in Milaan. Na zijn afstuderen richt hij zijn eigen bedrijf in industriële vormgeving op. Daarnaast blijft hij verbonden aan het onderwijs in architectuur – als onderzoeker en als docent. Ook geeft hij over de hele wereld lezingen over industrieel ontwerpen.

Bekende prodcten van Antonio Citterio

Antonio Citterio maakt bij zijn ontwerpen altijd gebruik van de meest moderne technieken. En dat heeft al heel wat technische hoogstandjes opgeleverd. Eén van zijn praktische designs is de tafel Spoon, ontworpen voor Kartell. Deze tafel heeft een ultradun, lichtgewicht blad en is gemakkelijk in te klappen. Heel handig als je niet zo groot woont. Voor Flos verlichting ontwierp Citterio de Kelvin LED. Een tafellamp die je bedient door je hand boven de kap te laten zweven. Gemak dient de mens. Voor Vitra leverde Citterio veel bureaustoelen voor de zakelijke collectie van het merk. Ook  bedacht hij de Vitra Albula salontafel. In 2013 geeft Vitra zijn Grand Repos relaxzetels opnieuw uit met een verhoogde zithoogte.

De culturele betekenis van het werk van Antonio Citterio

De creaties van Antonio Citterion zijn alom geroemd. Een deel van zijn werk behoort tot de permanente collectie van toonaangevende instituten voor moderne kunst en design, zoals Centre Pompidou en het MoMa. De meubelontwerper heeft bovendien verschillende prijzen in de wacht gesleept, zoals de Compasso d’ Oro (in 1987 en in 1995). 

 

Sorteren op

1-68 van 68 producten

Ontwerpt voor

Naar boven