Italiaans design van Oluce

Oluce is een Italiaans designlabel. De collectie bestaat uit Italiaanse designlampen en is in 1945 opgericht door Giuseppe Ostuni. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf het oudste Italiaanse designverlichtingsmerk. Het merk staat bekend om diverse designklassiekers, maar er is een serie waar het merk haar beroemdheid aan te danken heeft. Dit is de Atollo serie. Bij deze reeks is gebruikgemaakt van typische geometrische vormen. Als je goed kijkt, zie je namelijk een kegel op een cilinder met daarboven een halve bol. Aan de verlichting valt niets toe te voegen of weg te nemen. Het zijn prachtig gevormde lichtbronnen. Ze zijn zo indrukwekkend dat ze zelfs bij toonaangevende kunstmusea zijn opgenomen in het interieur. De Atollo is inmiddels uitgeroepen tot het icoon van Italiaans design.

Iconische tafellampen van het Italiaanse Oluce

De Atollo 50 Glass tafellamp is een iconisch product van Italiaanse bodem. Een prachtige geometrische tafellamp waarbij kegelvormen, cilinders en halve bollen elkaar afwisselen. De lamp is gemaakt van metaal met structuur en heeft een glazen diffuser. Dit designproduct heeft een hoogte van 50 centimeter en laat een dimmer op het snoer zien. Deze tafellamp is alleen geschikt voor binnen en is daarom ook niet bestand tegen water. Wil je echt een statement maken? Ga dan voor een slag groter. De Atollo 70 Glass tafellamp is het grootste model uit deze serie en is maar liefst 70 centimeter hoog.

Oluce tafellampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Oluce. Dat betekent dat wij alle Oluce tafellampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.