Duurzaam design

De collectie duurzaam design kenmerkt zich door de wijze waarop deze producten tot stand komen, de materialen die hiervoor worden gebruikt en simpelweg het verhaal achter een merk. Het Britse Tala is van dat laatste aspect een perfect voorbeeld. Dit merk plaatst bij elke 200 verkochte lampen 10 bomen. Op deze manier proberen ze de klimaatverandering te verminderen en op te komen voor het welzijn van toekomstige generaties. Inmiddels hebben ze al complete bossen geplant in Engeland en de Verenigde Staten. Daarnaast vormt de keuze voor een materiaalsoort een belangrijk onderdeel om duurzaam design op de markt te brengen. Denk bijvoorbeeld aan gerecyclede onderdelen en materialen gebruiken. Om in te spelen op duurzaamheid hebben we een divers assortiment samengesteld van onder meer Graypants, Ay illuminate, Desso, Forbo en Muuto.

Sorteren op

1-36 van 182 producten

Duurzaam design in de spotlight: verlichting

We hebben een rijkelijk gevulde collectie duurzame designverlichting en bij Graypants begrijp je vrijwel direct waarom. Zo gaat er een bijzonder productieproces aan vooraf voordat deze lampen eruitzien zoals het ontwerpersteam van Graypants voor ogen heeft. Door een speciale lasertechniek te gebruiken, snijden ze losse ringen uit gerecycled karton. Deze snijden ze vervolgens met een laser precies op maat en zetten ze met de hand in elkaar. Bij een groot deel van de lampen van dit merk draait het om gerecycled karton dat ze weer inzetten om nieuw duurzaam design te maken en de maatschappelijk, verantwoorde wijze waarop een product tot stand komt. Bij designlabel Ay illuminate kijken ze naar beschikbare elementen en hergebruiken ze natuurlijke materialen in hun ontwerpen. De ontwerpers laten zich inspireren door materialen die we met name in Afrika, Azië en Zuid-Amerika zien en daarmee steunen ze ook de lokale ambachtslieden. Hierdoor verbeteren ze ook de leefomstandigheden van vrouwen in die landen.

Duurzaam aan het werk

Achter al het duurzaam design schuilt een bijzonder en uniek verhaal en elk merk doet het weer op haar eigen manier. Zo kun je ook duurzaam design naar je werkplek of kantoor halen. Maar hoe? In onze collectie vind je bureaustoelen waar een aantal onderdelen van zijn vervangen. Denk bijvoorbeeld aan de wieltjes en de armleggers. Verder blijven deze bureaustoelen bestaan in de vorm zoals ze ooit gemaakt zijn. Op die manier proberen ze ‘oude’ kantoormeubels een nieuw leven in te blazen wat de CO²-uitstoot ook weer toen goede komt. Zo hoeven deze designproducten namelijk niet weggegooid of verbrand te worden. En de Muuto Restore opbergmanden dragen ook hun steentje bij op twee manieren: ze houden je bureau opgeruimd en komen op een milieuvriendelijke wijze tot stand. Deze opbergmanden zijn vooral vervaardigd uit vezels van gerecyclede PET flessen. Dat verklaart ook direct de naam: ‘re’ komt van recycling en ‘store’ komt van opbergen.

Duurzaam design bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle designproducten van deze duurzame merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar duurzaam design van een specifiek merk en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een duurzaam designproduct, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders verzendt bovendien gratis in de Benelux.

Naar boven