Dirk Vander Kooij Fresnel Light

De collectie Dirk Vander Kooij Fresnel Light lampen zijn lampen die stuk voor stuk op elkaar lijken, maar toch net wat anders zijn. Er zijn in elk geval genoeg mooie dingen te vertellen over deze serie lampen die daarom ook wel wat extra aandacht verdienen. Elk van deze lampen wordt gemaakt door een zelfgebouwde robot. Het materiaal wat deze robot gebruikt wordt weer gerecycled van cd’s. Heb je al eens goed gekeken naar het ontwerp? Dit ontwerp is gebaseerd op oude vuurtorenlenzen. Ze hebben maar liefst twee jaar gewerkt aan deze lampen voordat ze echt tevreden waren. Toch is er nog een verhaal die we je ook graag nog even vertellen: het licht valt door de gelaagde lens waardoor er een warme, zachte sfeer wordt gecreëerd. Hoe mooi kan het verhaal achter een lamp zijn? 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Dirk Vander Kooij: hoe het begon

Wist je dat er veertig jaar geleden ook al 3D-printers bestonden? Dirk Vander Kooij, afgestudeerd aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en vervolgens aan de Design Academy Eindhoven, raakte in 2010 gefascineerd door zo’n machine. Als één van de weinigen in dit vakgebied zag Dirk Vander Kooij juist de voordelen van de leeftijd van de 3D-printer: hij geeft de voorkeur aan de lage resolutie van de oudere printers. En zo bouwde hij in anderhalf jaar tijd zijn eigen 3D-printer, studeerde cum laude af en won de Dutch Design Award van 2011. Recentelijk is hij met Studio Dirk Vander Kooij verhuisd van Eindhoven naar het Hembrugterrein. Samen met drie collega’s en hond Siem betrok hij het Optiek gebouw, recht achter de Affuitenhal waarin Flinders is gevestigd.

Dirk Vander Kooij Fresnel Light lampen met een uniek verhaal

Zoals je inmiddels al weet, zit achter elke lamp uit deze collectie een uniek verhaal verscholen. De Dirk Vander Kooij Fresnel Light hanglamp LED 36 cm is de kleinste van het stel. Hij heeft zoals je vast al dacht een diameter van 36 centimeter en een maximale snoerlengte van 500 centimeter. De lampenkap draait om de messing bal in het midden waardoor je het licht altijd kunt richten op de manier zoals jij het wilt. Het ongebruikte snoer berg je eenvoudig in de bal op. Hoe makkelijk kan het zijn? Toch kan het zo zijn dat je liever gaat voor een of twee maatjes groter. Dan kun je kiezen voor de Fresnel Light hanglamp LED 68 cm of Fresnel Light hanglamp LED 52 cm van Dirk Vander Kooij.  

Dirk Vander Kooij Fresnel Light bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Dirk Vander Kooij. Dat betekent dat wij elke lamp uit de Fresnel Light collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp uit deze serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een lamp uit de Fresnel Light collectie van Dirk Vander Kooij, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.