Scandinavisch design van Design House Stockholm.

Design House Stockholm is opgericht in 1992 door Anders Färhig. Tot op heden is hij de CEO van het bedrijf, dat uiteraard is gevestigd in Stockholm. Hier werken ongeveer 60 medewerkers voor de markten Europa, Azië, USA, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Design House Stockholm vergelijkt zichzelf met een uitgever. Het designmerk werkt op dezelfde manier met de ontwerpers samen als uitgeverijen werken met auteurs. In plaats van een ontwerper te selecteren om een specifiek product te maken, nodigt het label ontwerpers uit om hun persoonlijke ideeën te laten zien. Sommige van deze ideeën worden geselecteerd voor productie. Op deze manier is ook de Design House Stockholm Wick familie ontstaan.

De filosofie achter Wick

De filosofie van Design House Stockholm past precies binnen de Scandinavische woonstijl. Oprichter en CEO Anders Färhig zegt vaak tegen de ontwerpers die naar hem toekomen: ‘Maak nooit iets tenzij het nodig en nuttig is, maar als het nodig en nuttig is, twijfel dan niet om het prachtig te maken.’ Dit advies hebben ontwerpers Jesper Ståhl en Karl Malmvall, die beiden uit een meubelmakersnest komen,  goed opgevolgd bij het ontwerpen van de Design House Stockholm Wick serie. Het resultaat is een ergonomische en kwalitatief zeer hoogwaardige stoel die, in de woorden van de ontwerpers, ‘tenminste geen plastic badkuip is’. Een bescheiden omschrijving als je naar het succes van de Design House Stockholm Wick collectie kijkt.

Design House Stockholm Wick stoelen

De Design House Stockholm Wick collectie bestaat uit een drietal stoelen, die bestaan uit dezelfde houten kuip en allemaal een ander onderstel hebben. De Design House Stockholm Wick Tube stoel heeft bijvoorbeeld een metalen onderstel. De Tube uitvoering is er in twee varianten, met een essenhouten zitting en witte metalen poten en met een eikenhouten zitting die is gecombineerd met chromen poten. Ook de Design House Stockholm Wick Swivel stoel is er in twee uitvoeringen: met een essenhouten zitting en een witte metalen vierpoot, of met een eikenhouten zitting gecombineerd met een grijze metalen vierpoot. De laatste stoel heeft een traditioneel houten onderstel. Voor de zitting van de Design House Stockholm Wick serie is speciaal gekozen voor hout, omdat hout veel prettiger aanvoelt dan plastic. Ook wordt hout niet te warm of juist te koud in verschillende weesomstandigheden. Daarnaast past het gebruik van natuurlijke materialen als hout en metaal ook helemaal in de Scandinavische stijl.

Design House Stockholm Wick bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Design House Stockholm.. Dat betekent dat wij elke Design House Stockholm Wick stoel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Design House Stockholm Wick collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Design House Stockholm Wick stoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.