Naar boven

Design House Stockholm Air

De kasten uit de Design House Stockholm Air serie zijn het beste van twee werelden. De roots van ontwerper Mathieu Gustafsson liggen zowel in Zweden als in Parijs. De Air serie is dan ook een samensmelting van deze twee culturen. De lichte kleuren en natuurlijke materialen zijn duidelijk toe te schrijven aan het Scandinavische karakter van Gustafsson. Het onverwachte element van de Air serie kasten zijn de ‘ramen’ die zijn gevuld met gevochten riet. Dit geeft de kast het typisch Franse tintje. Een van de kopstukken uit de Air collectie is de Design House Stockholm Air dressoir. Het dressoir heeft een luchtig en ietwat mysterieus uiterlijk, omdat je net niet kan zien wat er in de kast staat. Kortom, een veelzijdige serie!

Scandinavisch design van Design House Stockholm.

Design House Stockholm is opgericht in 1992 door Anders Färhig. Tot op heden is hij de CEO van het bedrijf, dat uiteraard is gevestigd in Stockholm. Hier werken ongeveer 60 medewerkers voor de markten Europa, Azië, USA, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Design House Stockholm vergelijkt zichzelf met een uitgever. Het designmerk werkt op dezelfde manier met de ontwerpers samen als uitgeverijen werken met auteurs. In plaats van een ontwerper te selecteren om een specifiek product te maken, nodigt het label ontwerpers uit om hun persoonlijke ideeën te laten zien. Sommige van deze ideeën worden geselecteerd voor productie. Op deze manier is Design House Stockholm al met meer dan 70 verschillende ontwerpers in zee gegaan.

Design House Stockholm Air kast

Naast het mooie dressoir, heeft de Design House Stockholm Air ook een staande kast in de collectie. Deze Design House Stockholm Air kast deelt dezelfde interessante mix van culturen, maar is een stuk hoger dan het dressoir. De Design House Stockholm Air kast is een ware duizendpoot. Je kan hem inzetten als kleding- of garderobekast doordat de kast is voorzien van een kledingroede van chroom en schoenenplank. Maar ook als ‘roomdivider’ komt de Design House Stockholm Air kast goed uit de verf, doordat het gevlochten riet lekker luchtig oogt. De kast is gemaakt van massief wit gelakt berkenhout en MDF. Daarnaast heeft de kast nog een groot voordeel: hij raakt niet oververhit. Hierdoor kan je er goed elektrische apparatuur en kabels in kwijt.

Design House Stockholm Air bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Design House Stockholm Air kasten. Dat betekent dat wij elke Design House Stockholm Air kast kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Design House Stockholm Air collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Design House Stockholm Air kast, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.