Charles & Ray Eames (Vitra)

Charles & Ray Eames worden beschouwd als de belangrijkste designers van het naoorlogse Amerika en de grondleggers van modern design. Hun iconische designproducten worden nu uitgegeven door Vitra.

Achtergrond van Eames

Charles Eames (1907-1978) studeerde architectuur aan de universiteit van Washington. Hij richtte zijn eigen architectenbureau op, en gaf daarnaast les aan de Cranbrook Academy of Art in Michigan. In 1940 won hij samen met Eero Saarinen de eerste prijs bij de wedstrijd 'Organic Design in Home Furnishings' van het Museum of Modern Art in New York. Hij werd hoofd van de afdeling Industriële Vormgeving aan de Cranbrook Academy of Art.
Zijn vrouw Ray Eames (1912-1988) studeerde schilderkunst aan de May Friend Bennet School in Millbrook, New York. In 1940 schreef ze zich in aan de Cranbrook Academy of Art. Daar ontmoette ze Charles Eames en in 1941 trouwden ze.
Het ontwerpersduo Charles & Ray Eames groeide uit tot een begrip in de designwereld van de 20e eeuw. Meubelmakers, filmmakers, fotografen, curatoren… het creatieve duo was van alle markten thuis. In 1948 namen Charles & Ray Eames deel aan de wedstrijd Low Cost Furniture van het Museum of Modern Art. In 1949 construeerden ze het Case Study House. De ontwerpen van hun stoelen boden de mogelijkheid om verder te ontwerpen aan andere kunstvormen.

Sorteren op

1-100 van 151 producten

Eames bij Flinders.nl

Bij Flinders vind je ontwerpen van het duo Eames voor Vitra. Naast de beroemde stoelen verkoopt Flinders klein meubilair en accessoires van Charles & Ray Eames.

Bekende ontwerpen van Charles & Ray Eames

Bekend van Charles & Ray Eames zijn hun vele klassiekers -  zoals de Lounge Chair, de Plywood Chairs, de Aluminiumgroup Chairs en de Fiberglass Chair. Charles & Ray Eames worden wereldwijd geroemd om hun werk. Dit uit zich in talloze prijzen en onderscheidingen. In de Verenigde Staten verschenen in 2008 Eames-postzegels, met daarop de ontwerpen van het legendarische duo.

Naar boven