Charles & Ray Eames

Charles & Ray Eames worden beschouwd als de belangrijkste ontwerpers van het naoorlogse Amerika. En er is meer: het zijn de grondleggers van modern design. Ze hebben tientallen iconische designproducten ontworpen die tot op de dag van vandaag voor een groot deel worden uitgegeven door het bekende designmerk Vitra. Dit bekende ontwerpersduo Charles & Ray Eames groeide uit tot een begrip in de designwereld van de twintigste eeuw. Ze kenmerk(t)en zich niet alleen als meubelmakers, maar ook als filmmakers, fotografen en curatoren. We kunnen wel stellen dat dit creatieve duo van alle markten thuis was. Zo hebben ze onder meer meegedaan aan de wedstrijd Low Cost Furniture van het Museum of Modern Art en construeerden ze het Case Study House.

Sorteren op

1-19 van 19 producten

Het verhaal achter Charles & Ray Eames

Hoe dit ontwerpersduo ooit tot stand kwam? Daarvoor gaan we heel wat jaren terug de geschiedenis in. Charles Eames (1907-1978) studeerde Architectuur aan de Universiteit van Washington. Hij richtte zijn eigen architectenbureau op en gaf daarnaast les aan de Cranbook Acadamy of Art in Michigan. In 1940 won hij samen met Eero Saarinen de eerste prijs bij de wedstrijd Organic Design in Home Furnishings van het Museum of Modern Art in New York. Ondertussen werd hij hoofd van de afdeling Industriële Vormgeving aan de Cranbook Academy of Art. Zijn vrouw Ray Eames (1912-1988) studeerde Schilderkunst aan de May Friend Bennett School in Millbrook in New York. In 1940 schreef ze zich in voor de Cranbook Academy of Art. Dat was uiteindelijk ook de plek waar Charles & Ray elkaar leerden kennen. En nog geen twee jaar later trouwden ze.

Kenmerkend voor Charles & Ray Eames

Nadat ze waren getrouwd, verhuisde het stel naar Los Angeles waar ze experimenteerden met technieken voor het driedimensionale buigen van multiplex. En dat met vooral één doel voor ogen: comfortabele stoelen creëren die betaalbaar waren. De oorlog gooide roet in het eten en zo focust het ontwerpersduo zich op het ontwerpen en ontwikkelen van beenspalken uit multiplex. Dit werd vervolgens in grote getalen geproduceerd voor de marine uit Amerika. Enkele jaren later tekende het Zwitserse merk Vitra een licentieovereenkomst met Herman Miller waardoor dit merk de ontwerpen van het wereldbekende duo Charles & Ray Eames mocht gaan verkopen in Europa en Midden-Oosten. Door deze ontmoeting zette dit ontwerpersduo Vitra op de kaart als een echte fabrikant van meubels.   

Charles & Ray Eames bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Charles & Ray Eames. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Charles & Ray Eames en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van Charles & Ray Eames gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 12 beoordelingen.

Naar boven