Naar boven

Carl Hansen & Son CH56 barkruk 76cm

Carl Hansen & Son CH56 barkruk 76cm

 1. Carl Hansen & Son CH56 barkruk 76cm gezeept eiken Thor 300 leer
  € 830
  CH56 barkruk 76cm gezeept eiken Thor 300 leer
  8-10 weken
€ 830
8-10 weken
1 variatie vanaf € 830
Een andere uitvoering of grote bestelling?
Praktische informatie

De Carl Hansen & Son CH56 barkruk 76cm is ontworpen door Hans Wegner.

De CH58 barkruk 76cm van Carl Hansen & Son komt in twee houtsoorten: walnoot en eiken. Walnoothout kan afgewerkt worden met een oliebehandeling of een kleurloze lak, eikenhout ook met die twee behandelingen of met een zeepbehandeling, een witoliebehandeling of een zwarte kleurlak. De zitting kan bekleed worden in veel verschillende soorten en kleuren leer. Deze kruk heeft onderaan een diameter van 36 centimeter, bovenaan een diameter van 35 centimeter en een hoogte van 76 centimeter.

Het hout van Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son is in de eerste plaats een fabrikant van houten meubelstukken. Het is dan ook niet vreemd dat er erg veel aandacht wordt besteed aan het selecteren van geschikte houtsoorten en de behandelingen die het zal ondergaan.

 • De Deense eiken die Carl Hansen & Son gebruikt zijn tussen de 150 en 250 jaar oud. Eikenhout heeft kortere vezels dan essenhout maar is nog steeds een zeer sterke houtsoort. Door de kortere vezels is eiken wel makkelijker om mee te werken. Kenmerkend bij eiken meubelen zijn de zichtbare vezels, zelfs na een lakafwerking.
 • Naast de Deense hardhoutsoorten gebruikt Carl Hansen & Son ook bomen uit de Verenigde Staten. Het Amerikaans walnotenhout is gemiddeld zo’n 150 jaar oud voor het wordt gekapt. De kleur van walnoot kan sterk variëren van licht naar donkerbruin. Door het grote kleurbereik is het lastig om in te schatten welke kleur uit de gekapte bomen zal komen.

Met de keuze van het hout alleen ben je er nog niet. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Door het hout op verschillende manieren te behandelen is het mogelijk om houtvezels, contrasten en kleuren te versterken.

 • Met gezeept hout blijf je het dichtst bij het pure onbewerkte hout. De vezels en nerven blijven zichtbaar en het hout krijgt een lichtere kleur. Idealiter wordt gezeept hout elke 2-3 maanden opnieuw behandeld. Het blijft altijd erg gevoelig voor wijn- en inktvlekken.
 • Bij geolied hout worden plantaardige oliën in het houtoppervlak gewreven. Nerven en vezels blijven zichtbaar, de contrasten worden benadrukt en in de loop van tijd ontstaat een prachtige patina. Geoliede meubels moeten ongeveer 2 keer per jaar opnieuw behandeld worden. Geolied hout is beter bestand tegen vlekken dan gezeept hout.
 • Wit gepigmenteerde olie gaat uit van dezelfde principes als normale houtolie. Met wit gepigmenteerde olie zal het hout nog lichter van kleur worden.
 • Gelakt hout is wat donkerder dan gezeept of geolied hout. Het oppervlak is glad en krijgt een glanzende uitstraling. Na verloop van tijd krijgt het hout een gelige afwerking. Het is makkelijk om gelakt hout op dagbasis te onderhouden.
Categorie Barkrukken
Merk Carl Hansen & Son
Specificaties
Afmetingen (h) 76 x (Ø) 36 cm
Zithoogte 76
Zitbreedte 35
Zitdiepte 35
Ruimte Alleen geschikt voor binnen
Materiaal Eiken (hout)
Garantie 1 jaar
Merk Carl Hansen & Son
Ontwerper Hans Wegner
Herkomst Denemarken
EAN: 5714413171909
Flinders vertelt over dit product
Garantie
Bezorgen en retourneren
Veelgestelde vragen
Inspiratie Deel je foto op Instagram, Facebook of Pinterest via #MyFlinders en maak kans op € 100 shoptegoed
Productreviews
Toon meer producten Toon minder producten
Over Carl Hansen & Son
Productopties
 • Carl Hansen & Son CH56 barkruk 76cm gezeept eiken Thor 300 leer
  CH56 barkruk 76cm gezeept eiken Thor 300 leer
  8-10 weken
  € 830
Toon meer producten Toon minder producten