Ferm Living plantenbak kopen: waar let je op?

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Voor elke woonruimte vind je wel een geschikte plantenbak of plantenpot van Ferm Living. Maar hoe kies je er een uit? Het materiaal, de grootte en de vorm zijn van groot belang bij de keuze voor een plantenbak. Om het je makkelijker te maken bij het kopen van een design plantenbak, lichten we een zestal ruimtes uit met bijpassende bakken die daar mooi tot hun recht komen. Bij elke Ferm Living plantenbak geven we je een aantal tips zodat je deze zo praktisch mogelijk kunt inrichten met planten en andere spullen. 

De Ferm Living Plant Box kent oneindig veel mogelijkheden.

Beeld Deze Plant Box is speciaal voor buiten en geeft jou de mogelijkheid om zowel planten als andere tuinspulletjes erin te plaatsen.

Hal: cactussen vragen om weinig ruimte

De hal is over het algemeen één van de kleinste ruimtes in huis. Het is tegelijkertijd wel het visitekaartje van je huis en de ruimte waar je je visite ontvangt. Om de hal een uitnodigend karakter te geven, leent de Plant Box plantenbak van Ferm Living zich door het slanke silhouet uitstekend voor zowel een kleine als een grote hal. Cactussen groeien vooral de hoogte in en passen hierdoor goed in het verlengde van deze bak en de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld een aantal verschillende soorten cactussen naast elkaar zetten om er een speels geheel van te maken. De cactusplant vraagt om (in)direct zonlicht en een klein beetje water. Er is ook een variant van deze design plantenbak met twee planken die je buiten kunt plaatsen. 

Je kunt de Ferm Living Plant Box plantenbak multifunctioneel inzetten.

Beeld Je kunt de Plant Box plantenbak multifunctioneel inzetten door er naast planten bijvoorbeeld huisparfum in te zetten zodat het altijd lekker ruikt bij binnenkomst en vertrek. 

Tuin: elk seizoen in het teken van groen

In de tuin wil je graag een plantenbak die bestand is tegen alle weersomstandigheden en mooi blijft in de buitenlucht. Om je tuin elk jaargetijde letterlijk in het zonnetje te zetten, kun je voor vier verschillende Bau plantenbakken of bloempotten van Ferm Living kiezen. Door te kiezen voor verschillende kleuren en groottes creëer je een speels geheel waar je het hele jaar door plezier van hebt. En hoe leuk is het om in elke bak een plant te plaatsen die in een ander jaargetijde bloeit? Zo voorzie je je tuin het hele jaar door van groen en kijk je keer op keer uit naar de start van het volgende seizoen. 

De Ferm Living Bau plantenbakken vind je in verschillende groottes.

Beeld De Bau plantenbakken vind je in diverse groottes zodat je ze ook op een kleiner (dak)terras of balkon kunt plaatsen.

Kantoor: een levendige werkomgeving

Een kantoor breng je tot leven met plantenbakken inclusief een select gezelschap planten. Het kantoor kun je opleuken met een rubberplant die zich typeert door grote, donkergroene bladeren. Deze plant wordt nog mooier als je hem in de ronde Plant Box plantenbak van Ferm Living neerzet. Met voldoende natuurlijk licht en in een niet al te droge omgeving gedijt deze plant het best. De bladeren blijven mooi door ze af en toe te vernevelen met een plantenspuit. Planten in het algemeen zijn bovenal erg geschikt voor een werkplek, want ze verbeteren de luchtkwaliteit, stimuleren de creativiteit en komen de concentratie ten goede. 

De Ferm Living plantenbak rond is de ideale plek voor je lievelingsplant(en).

Beeld De ronde Plant Box plantenbak is de ideale plek voor je lievelingsplant(en), maar ook voor bijvoorbeeld een boek of kunst.

Balkon: een eigen mini moestuin

Ook een balkon die vaak niet al te groot is, verdient groen. Op een balkon bespaar je ruimte door te kiezen voor een Bau Balcony plantenbak van Ferm Living en heb je toch de mogelijkheid om één of meer plant(en) een plekje te geven. Zo'n plantenbak hang je eenvoudig over de reling waardoor je meer privacy hebt en bijvoorbeeld een mini moestuin kunt creëren. Kruiden zijn daarvoor essentieel en trekken bijen naar je balkon om een aardbeienplant te bestuiven. Zo kun je je aardbeien oogsten en later in het jaar opeten. Heerlijk, toch? 

De balkon plantenbak Ferm Living Bau Balcony box kun je over de reling van je balkon hangen

Beeld De Bau Balcony plantenbakken kun je over de reling van je balkon hangen, maar bijvoorbeeld ook op de grond plaatsen of op een tafeltje neerzetten.

Terras: kleur in de vorm van bloemen 

De Hourglass plantenbakken van Ferm Living zien er niet uit als doorsnee bakken waar je je favoriete planten in kunt plaatsen. Het leuke is dat je deze design plantenbak kunt omdraaien waardoor een minder diepe pot ontstaat. Zo heb je zelf in de hand op welke manier je deze plantenbak neerzet en kun je hierin ook variëren op het moment dat je meerdere exemplaren naast elkaar plaatst. Bloemen vormen bij uitstek de ingrediënten om extra kleur buiten toe te voegen. Met bloemen als de zonnehoed en lavendel zorg je in een handomdraai voor extra sfeer en gezelligheid op je (dak)terras. 

Creëer een speels totaalplaatje door meerdere Ferm Living Hourglass potten bij elkaar te plaatsen.

Beeld Creëer een speels totaalplaatje door meerdere Hourglass plantenbakken bij elkaar te plaatsen op verschillende manieren.

Badkamer: planten maken jouw spa gezellig 

De badkamer is vaak geen grote ruimte en daarom is de kleine, compacte Plant Box plantenbak van Ferm Living ideaal. De Fittonia groeit op in de Zuid-Amerikaanse tropische bossen en dat is precies de reden waarom deze plant het goed doet in een vochtige ruimte met minder natuurlijk licht. We kennen hem ook wel als de mozaïekplant door de fraaie textuur van de bladeren. De kans is groot dat deze plant een eyecatcher in jouw badkamer wordt. 

Als je een ruime vensterbank in je badkamer hebt, kun je de Ferm Living Plant Box small daar een praktische plek geven.

Beeld Als je een ruime vensterbank in je badkamer hebt, kun je deze design plantenbak daar een praktische plek geven.

Shop jouw ideale Ferm Living plantenpot

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je een plantenbak uitkiest en waar je het best op kunt letten? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.