In drie stappen naar een stoer interieur

Op gepost door Renée IJzerman in Instructies & Tips

Een robuuste leren bank, een grote houten tafel en woonaccessoires in natuurlijke tinten. Een stoer interieur wordt vaak beschouwd als een element van veel stijlen, maar het is ook een eigen stijl. Stoer design geeft je kamer een extra dimensie. Het maakt een ruimte net wat spannender en persoonlijker. Maar hoe creëer je deze stoere look in je eigen woning? We leggen het je in drie stappen uit! 

Stap 1: maak gebruik van onafgewerkte materialen

Een stoer interieur kenmerkt zich door natuurlijke, onafgewerkte en ruwe materialen. Die onbewerkte look zie je continu terug. Leer zonder glans, hout waar je de nerven nog in ziet zitten en onbewerkte stenen. Staal en grof geweven stoffen mogen ook niet ontbreken. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden die een belangrijk onderdeel van deze woonstijl vormen. In een stoer interieur varieer je vaak met verschillende materiaalsoorten die het interieur spannend maken.  

De onafgewerkte materialen toveren deze woonruimte om tot een stoer geheel.

Beeld De onafgewerkte materialen toveren deze woonruimte om tot een stoer geheel.

Stap 2: kies voor natuurlijke, aardse tinten

In een stoer interieur vind je kleuren die dicht bij elkaar liggen. Het gaat om warme tinten die je in de natuur ziet. Denk bijvoorbeeld aan donkergroen, bruin, grijs, zwart en beige. Om inspiratie op te doen voor tinten die het goed doen in een stoer interieur, kun je ervoor kiezen om naar een bos te gaan. Hier vind je tal van verschillende natuurlijke tinten die het goed doen in zo’n interieur. Felle kleuren kom je niet tegen in een bos en passen ook niet in deze woonstijl thuis. Wel kun je een klein beetje kleur toevoegen, want natuurlijke tinten combineer je eenvoudig. 

De stoere kleuren in dit interieur kom je bijna allemaal tegen in de natuur.

Beeld De stoere kleuren in dit interieur kom je bijna allemaal tegen in de natuur.

Stap 3: combineer robuuste vormen met grafische prints

Door voor robuuste, simpele en mannelijke vormen te kiezen, creëer je een stoere look in je interieur. De vormen van je meubels, verlichting en accessoires mogen industrieel en robuust zijn. Een uitspraak die ook goed past bij deze woonstijl is less is more. Zo komen robuuste meubels van formaat uitstekend tot hun recht in een stoer interieur en dat combineer je simpelweg met accessoires en verlichting in natuurlijke, aardse tinten en onafgewerkte materialen. De ontwerpen in een stoer interieur hebben strepen of een ruitvorm en dat in combinatie met die vintagelook. 

Robuuste elementen zijn belangrijk voor die stoere look in je woning.

Beeld Robuuste elementen zijn belangrijk voor die stoere look in je woning.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de stoere woonstijl en hoe je deze toepast in je interieur? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. 

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.