5 x Tips voor een kinderhoek in de woonkamer

Op gepost door Renée IJzerman in Instructies & Tips

Heb jij één of meerdere kinderen thuis? Dan is er vast ook sprake van een kinderhoek in huis. Speelgoed her en der, knuffels all over the place, misschien nog ergens een tafel en wat stoeltjes… De kinderhoek is vaak een rommeltje. Hoe zorg je er nu voor dat de kinderhoek een opgeruimd deel van je woonkamer wordt? In dit artikel geven we je vijf tips voor een gezellige, maar nette plek voor de kids: de kinderhoek.

#1 Kies een kleurenthema

Voor het inrichten van de kinderhoek in de woonkamer doe je er goed aan om een specifiek kleurenthema vast te stellen. Een kleurenthema geeft namelijk rust waardoor je voorkomt dat het een chaotische hoek wordt. Kies voor de kinderhoek een kleurenthema dat (enigszins) aansluit bij de kleuren in de rest van de ruimte en gebruik maximaal twee verschillende kleuren. Natuurlijk kun je wel meerdere tinten van deze kleuren toepassen, zoals lichtroze en oudroze.

Kies voor de kinderhoek een kleurenthema dat goed past bij de rest van het huis, zoals pasteltinten of zwart-wit

Beeld Kies voor de kinderhoek een kleurenthema dat goed past bij de rest van het huis, zoals pasteltinten of zwart-wit.

#2 Grenzen aangeven

Voor kinderen is het soms lastig om te begrijpen waar ze nu wel en niet mogen spelen. Zorg er daarom voor dat je de kinderhoek duidelijk afbakent zonder dat je het interieur tekort doet. Een leuke en handige manier om dit te doen is een vloerkleed neerleggen. Daarmee laat je zien waar de speelhoek begint en eindigt. Ook spelen kinderen graag zittend, dus zo komt het vloerkleed goed van pas.  

#3 Aan tafel!

Een tafeltje en wat stoeltjes op lengte zijn een belangrijk onderdeel van de kinderhoek. Zo maak je echt een eigen hoekje voor je kind(eren). Aan hun eigen tafel kunnen ze tekenen, knutselen, spelletjes spelen en met lego bouwen zonder dat de hele eettafel vol kinderspullen ligt. Bovendien zijn kindertafels gemakkelijk schoon te maken wanneer er een stift is uitgeschoten of een glas limonade omvalt. 

De kindermeubels uit de collectie van Hay zijn ideaal voor de kinderhoek

Beeld De kindermeubels uit de collectie van Hay zijn ideaal voor de kinderhoek.

#4 Opbergers zijn onmisbaar

Een opgeruimde kinderhoek zonder opbergers? Dat is zo goed als onmogelijk. Houd bij het kiezen van opbergers wel rekening met een aantal punten. Is het product kindvriendelijk en heeft het geen scherpe randen, zoals bij sommige plastic bakken het geval is? Kan er voldoende in? Is de opberger makkelijk in gebruik? Kan de opberger tegen een stootje? Kortom, niet alle opbergers voldoen aan de eisen voor een kinderhoek, maar onmisbaar zijn ze wel.

#5 Vergeet de wand niet

Maak tot slot de kinderhoek af met een mooie poster. Dit is een echte eyecatcher en geeft de hoek ook net dat beetje extra. Je kunt de poster ophangen aan je muur met het zogenaamde ‘washi tape’ in allerlei vrolijke kleuren en prints. Of je doet de poster in een mooie, grote fotolijst en bevestigt deze aan de wand. Plaats er wat leuke accessoires bij en zo heb je een prachtig gestyled kinderhoekje.

De posters van Ferm Living zijn niet alleen leuk in de kinderhoek, maar ook in een ‘volwassen’ interieur.

Beeld De posters van Ferm Living zijn niet alleen leuk in de kinderhoek, maar ook in een ‘volwassen’ interieur. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de ideale kinderhoek? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.