Binnenkijker: zwart-wit landhuis in Zeist

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

Een deel van de inrichting van dit zwart-witte landhuis heeft een complete make-over gekregen. De keuken, de woonkamer, de eetkamer en de badkamer zijn in een geheel nieuw jasje gestoken. In dit huis is vooral gespeeld met kleuren, lichtinval en niet onbelangrijk: materialen. Deze mix zorgt voor een schitterend totaalplaatje en verbindt de ruimtes met elkaar. Door te variëren in meubels, lampen en woonaccessoires van uiteenlopende merken krijgt dit bijzondere huis een speels karakter. De diverse mix van design siert dit huis en speelt de hoofdrol.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: speel met licht

De lichte, open ruimte met veel glas en staal hebben de bewoners warmte gegeven door te kiezen voor warme, gesloten verlichting die licht naar beneden schijnt. Hierdoor kun je goed aan deze tafel werken of met familie genieten van een gezellig etentje. Er is gekozen voor een serie lampen in verschillende varianten wat een prachtig, speels geheel laat zien. Doordat er op alle mogelijke manieren gebruik is gemaakt van natuurlijk licht en bijpassende verlichting, zijn er geen gordijnen nodig en oogt de eetruimte intiem.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

''Een groep lampen in diverse vormen en maten zorgt voor een mooi lichtspel en maakt het plaatje compleet.''

Stylingtip: haal spagevoel in eigen huis

De keuze voor lichte kleuren vormt de ultieme basis voor een luxueus spagevoel in je badkamer. De basiskleur voor deze ruimte is heel clean en de tinten blauw geven een fris en schoon gevoel. In de badkamer vind je onopvallende verlichting die warm en indirect licht geeft. Zo straalt de ruimte een en al rust uit en dat is precies wat je wenst in een spa.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

''Door voor kussens en vloerkleden in zachte materialen te gaan, voeg je warmte en luxe toe aan je slaapkamer.''

Binnenkijken in de mooiste interieurs: shop deze woonstijl

Een juiste balans tussen koele en warmte tinten zorgt ervoor dat een ruimte sfeervol oogt. In dit huis zien we een combinatie van vooral de kleuren blauw, (licht)roze en zwart. Het materiaal hout vult dit perfect aan en brengt extra warmte. Hierdoor krijgt het huis een kleurrijk, speels en intiem karakter. Om je wat extra inspiratie te geven, vind je een reeks producten waarmee je je interieur kunt onderdompelen in deze stijl.

Kleuren in de stijl van dit huis

In deze woning is gespeeld met allerlei tinten blauw. Blauw is een vrij koele kleur en met koper in de lamp en roze in accessoires weten ze meer warmte in deze woonruimte aan te brengen. Door de combinatie van koelere en warmere kleuren wordt de ruimte meer in evenwicht getrokken. En deze eenheid in kleur trekt de twee ruimtes samen waardoor er een fraaie, ensuite ruimte ontstaat.

De inspiratiefoto's uit de bovenstaande collages zijn gemaakt door Jansje Klazinga in samenwerking met Paul Noordijk, Mark Mutsaers en Rob Jansen (Studio Wish).

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.