Binnenkijker: negentiende-eeuws dubbel benedenhuis in Amsterdam

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

In Amsterdam staat een dubbel benedenhuis dat stamt uit eind negentiende eeuw. De woning typeert zich door hoge plafonds, karakteristieke deuren en een schitterend souterrain dat de bewoners recent hebben gemoderniseerd. Vanuit de woonkamer kom je via een moderne trap met lichtgevende treden en een glazen balustrade terecht bij het souterrain met een tweede woonkamer. Dit woonhuis kreeg een heel andere uitstraling door een passende mix van kleuren, materialen en vormen terug te laten komen in de producten.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

''Kies voor op maat gemaakte kasten waardoor een woning ruimtelijk en ordelijk oogt. Zo houd je ruimte over voor wandkasten waar je mooie spullen in tentoon kunt stellen.''

Stylingtip: houd de akoestiek in gedachte

Gordijnen zorgen voor sfeer en dempen het geluid in een woonruimte optimaal. Tegelijkertijd eist deze soort raamdecoratie relatief veel ruimte op. De woonkamer in dit huis is vrij smal en hoog waardoor er tamelijk weinig plaats is voor gordijnen. Jaloeziën komen in deze situatie goed van pas. Het daglicht vanuit de ramen benut je op deze manier goed en ze hangen strak tegen het raam aan. Het geheel laat je optisch ook breder lijken door horizontale jaloezieën te gebruiken. Het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat ze door hun akoestische functie fijn werken voor het geluid.

inspiratiefoto met

Stylingtip: neem een paar kleuren als basis voor eenheid

De zwarte open keuken van hout staat centraal in de ruimte. Deze kleur vormt het uitgangspunt in het kleurenpalet van de bewoners. Met okergeel en goud maken ze alle ruimtes in huis warm en speels. Elk onderdeel van deze woning is ook afgestemd op de robuuste keuken. De kleur zwart vormt de rode draad in de grotere elementen als de draadstaalstoel, bijzettafels en fauteuil. De kleuren geel en goud lenen zich goed voor de kleinere elementen als accessoires. Zo kun je gemakkelijk nog eens wisselen wanneer je een andere accentkleur wilt.

inspiratiefoto met

Binnenkijken in de mooiste interieurs: shop deze woonstijl

De woonstijl van deze bewoners omschrijven we als een combinatie van zowel modern als klassiek. Het is een prachtige mix die zich typeert door een combinatie van verschillende klassieke elementen in een modern jasje. We zien vooral klassieke materialen als cognackleurig leer, messing, goud en marmer die in luchtige, ranke en moderne meubels gegoten zijn. Als je je interieur echt tot leven wilt brengen, mag een iconische designklassieker niet ontbreken.

Kleuren in de stijl van dit huis

De kleur zwart en de materiaalsoort hout vormen de basis in dit huis. De kleuren cognac, okergeel en goud geven het interieur een warme en speelse uitstraling. Om wat variatie hierin aan te brengen, kun je variëren met bijvoorbeeld twee mooie wittinten zodat je een levendig en spannend effect aan de woning toevoegt. Alles wat in het zicht staat kun je ook op een subtiele manier in je interieur terug laten komen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om boeken die in het zicht staan op kleur te sorteren waardoor je met gemak een rustgevend en opgeruimd plaatje creëert.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.