Naar boven

Binnenkijker: modern familiehuis in Oegstgeest

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken
De voorkeur van de bewoners van dit huis lag bij diversiteit in materialen, neutrale kleuren en strakke lijnen die samen een subtiele basis vormen en in het complete interieur mogen terugkomen. Flinders stelde op basis van de woonwensen een plan op en zocht zorgvuldig bijpassende lampen, meubels en accessoires uit die het interieur in zijn geheel tot leven brengen en perfect passen bij de stijl die het huis uitademt. Deze designselectie is een afspiegeling van een modern en sfeervol familiehuis en kan jou op nieuwe (woon)ideeën brengen.

Stylingtip: varieer in materialen

Elk materiaalsoort heeft haar eigen uitstraling. Om de woning allesbehalve statisch te laten ogen, is er gespeeld met verschillende materialen. We zien een gouden combinatie: het warme, lichte hout en soms wat harde, donkere staal. Zo voeg je enerzijds die knusse gezelligheid toe en breng je dit perfect in balans met industriële materialen als staal en metaal voor een moderne look. Dit laat zien dat Scandinavische invloeden en industriële elementen elkaar versterken, eenvoudig te combineren zijn en tot een groots resultaat leiden.

Stylingtip: kies voor warme elementen

De slaapkamer nodigt uit door een mix van intieme kleuren en materialen. Het warme karakter van een houten vloer en nachtkastje brengt een sfeervolle uitstraling naar de voorgrond. Dit wordt versterkt door warme kleuren als nude tinten, rood en oranje. Het donkere vloerkleed zorgt voor contrast, voegt een speciaal gevoel van warmte toe en maakt een ruimte af. Een deel van de materialen en kleuren zien we in de badkamer terug waardoor deze ruimtes fraai in elkaar overlopen en met elkaar in verbinding staan.

''Een hanglamp met een open structuur verspreidt overal licht waardoor je een ruimte compleet verlicht en er een indrukwekkend patroon op de wand verschijnt.''

Shop deze woonstijl

De producten die we terugzien in deze binnenkijker typeren zich vooral door het gebruik van hout, lichte kleuren en zwarte accenten. In een woonruimte breng je zachtheid aan met ronde vormen die strakke (basis)lijnen meer laten spreken. In deze productmix zie je een combinatie van vriendelijke, ronde afwerkingen en strakke, moderne lijnen. Van een vaas in een warme kleur tot een moderne familiebank voor het hele gezin in een neutrale kleur: je vindt uiteenlopende producten die perfect bij deze woonstijl passen.

Kleuren in de stijl van dit huis

Het kleurenpalet van deze woning oogt rustig en ingetogen. Het materiaal hout en de kleuren wit en zwart voeren de boventoon in het totaalplaatje. Om wat meer warmte en kleur toe te voegen, is de verfkleur Red Earth van Farrow & Ball een mooie toevoeging in het geheel. Deze kleur kun je bijvoorbeeld terug laten komen in accessoires of grootser aanpakken door een muur deze kleur te geven. Door verschillende neutrale kleuren eraan toe te voegen, creëer je een warm en toch speels woonhuis.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Fotocredits: Studio Zelden.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.