Binnenkijker: eigentijds woonhuis in Nijmegen

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

In deze karakteristieke woning in Nijmegen is een prominente rol weggelegd voor de eclectische en eigentijdse stijl waar Niels Spierings en zijn vriendin Simone hun interieur maar al te graag in onderdompelen. Ze hechten veel waarde aan een evenwichtige combinatie van vintage en design. Met de inrichting van het huis blijven ze dicht bij zichzelf en hechten ze niet al te veel waarde aan trends die nu spelen. Ze werken wél met persoonlijke items en niet onbelangrijk: planten. Deze mix geeft hun interieur een persoonlijke, kleurrijke twist.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: neem een mix van wit en grijs als basis

Over de basis van dit huis waren de bewoners het snel eens. Wit met lichte grijstinten. Een blank canvas dat ze de ruimte gaf om te spelen met kleur. De basis straalt rust uit en daar hebben ze door de jaren heen steeds meer kleuren aan toegevoegd. De kleuren komen terug in accessoires, bloemen en wanddecoratie, maar ook de twee fauteuils hebben een opvallende kleur.

inspiratiefoto met

Stylingtip: geef je huis een persoonlijke uitstraling

Persoonlijke items zijn onmisbaar en maken van je huis een thuis. Ga op zoek naar spullen waar herinneringen aan kleven of die een mooi verhaal vertellen. Het schilderijtje dat vroeger bij oma aan de muur hing, een zelfgemaakt meubelstuk of een souvenir van een verre reis. Juist deze spullen verdienen een ereplaats en zien we terug in dit woonhuis.

inspiratiefoto met

Binnenkijken in de mooiste interieurs: shop deze woonstijl

We zien in dit huis vooral de neutrale basis van grijs en wit in combinatie met wat opvallende kleuraccenten terugkomen. In deze productselectie zie je meubels, lampen en woonaccessoires die in de stijl van dit huis passen. Een vloerkleed vormt ook een essentieel onderdeel bij de inrichting van een huis. Zorg dat de kleur van het vloerkleed of één kleur hiervan terugkomt in de ruimte waar je hem neerlegt om tot een mooi geheel te komen.

Stylingtip: kies ook buiten voor kleur

Met kleur geef je in een handomdraai zowel binnen als buiten een andere sfeer. Kleur leent zich er ook goed voor om binnen en buiten met elkaar te verbinden. Laat bijvoorbeeld een aantal kleuren uit je interieur buiten terugkomen en laat deze twee plekken mooi in elkaar overlopen. Je kunt dit al klein aanpakken door kleur toe te voegen met fleurige planten, vrolijke kussens en een heerlijk buitenkleed.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop bijpassende producten voor buiten

Haal het woonkamergevoel naar buiten door daar ook meerdere zitplekken te creëren. Van een stoel tot een loungebank en een relaxfauteuil: zorgt ervoor dat je in de buitenlucht tot rust kunt komen op de momenten dat het zonnetje lekker schijnt. Vergeet daarbij de accessoires niet, want die maken de ruimte af en kunnen heel praktisch zijn. Met deze bijpassende producten helpen we je een handje op weg.

De foto's in deze binnenkijker zijn gemaakt door Niels Spierings.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.