hero image

Tokujin Yoshioka

Tokujin Yoshioka is een Japanse ontwerper en kunstenaar in één. Hij is actief op het gebied van design, architectuur en hedendaagse kunst. Tokujin Yoshioka wordt internationaal geprezen om zijn werken over licht en natuur. In zijn ontwerpen zien we ook de weerspiegeling van de Japanse schoonheid. Veel van zijn werken zijn ook gekozen als onderdeel van permanente collecties in musea over de hele wereld waaronder het Museum of Modern Art in New York en het Victoria en Albert Museum in Londen. De ontwerpen van Tokujin Yoshioka hebben altijd een gekke twist en dat is ook terug te zien in zijn ontwerpen voor Kartell.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-14 van 14 producten Sorteren op 1-14 van 14 producten Terug naar boven

Het werk van Tokujin Yoskioka

Tokujin Yoskioka werd in 1967 geboren in de Japanse plaats Saga. Vanaf kinds af aan leerde hij, beïnvloed door Leonardo da Vinci, schilderden met onder andere olieverf en had hij een enorme belangstelling voor wetenschap. Hij was dus altijd al creatief en onderzoekend bezig. Tokujin Yoskioka studeerde aan de Kuwasawa Design School in Tokyo en ging daarna in de leer bij de ontwerpers Shiro Kuramata en Issey Miyake. Tokujin Yoshioka ontwerpt voor gerenommeerde bedrijven als Cartier, Swarovski, Louis Vuitton en Hermès. Naast werken voor deze modelabels werkt hij ook samen met Italiaanse meubelmerken waaronder Kartell, Glas Italia en Driade. De werken van Tokujin Yoshioka vallen goed in de smaak en worden dan ook gekroond met internationale prijzen. Een bijzondere prijs die hij won is Designer of the Year die werd gepresenteerd op Design Miami. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ontwerper die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan design wereldwijd.

Tokujin Yoskioka voor Kartell

Eén van de merken waarvoor Tokujin Yoshioka ontwerpt is Kartell. Dit is een Italiaans designhuis dat al meer dan vijftig jaar actief is. Het designmerk heeft vaak producten met een gekke twist waardoor het echte eyecatchers in huis zijn. Een goed voorbeeld van zo’n ontwerp is de Planet High tafellamp LED. Deze lamp brengt veel sfeer in de donkere en ongezellige dagen en hoeken van je huis. Een ander ontwerp voor Kartell is de Sparkle bijzettafel small 38. De samenwerking tussen Tokujin Yoshioka en Kartell zorgt voor functionele items met een gekke twist die je hele huis vervolgens laten sprankelen.

Tokujin Yoshioka bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Tokujin Yoshioka. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Tokujin Yoshioka en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.