hero image

Thomas Bentzen

Thomas Bentzen is een Scandinavische ontwerper die zich graag laat inspireren door alles wat met interieur te maken heeft. Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in het centrum van Kopenhagen. In 2003 studeerde hij af aan de Royal Danish Academy of Fine Arts. Hierna ging hij aan de slag voor grote merken zoals Muuto waar hij Head of Design en Design Manager werd. Ook heeft hij gewerkt voor Studio Louise Campball. Zijn passie ligt bij het ontwerpen van interieurobjecten voor in huis en dat is goed terug te zien in de collecties die hij op de markt heeft gebracht. Een product moet volgens hem functioneel zijn, minimalistisch ogen en tijdens het gebruik aan de menselijke behoefte voldoen.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 65 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 65 producten Terug naar boven

Werkwijze van Thomas Bentzen

Thomas Bentzen onderzoekt voortdurend de vorm, functie en materiaalmogelijkheden om zijn streven na te komen: duurzame producten ontwerpen en ontwikkelen. Hij is dan ook onlosmakelijk verbonden met de Deens ontwerptraditie en dat geldt vooral op het gebied van materiaalkennis, vakmanschap en rationele industriële productieprocessen. In zijn ontwerpproces zijn zowel prototyping als modelbouw de sleutelelementen. Deze werkwijze streeft hij er uiteraard op na in zijn eigen ontwerpstudio Thomas Bentzen Industrial Design die zich in Kopenhagen bevindt. Het ontwerp van deze designstudio kenmerkt zich door eenvoud, rationaliteit en functionaliteit. Met eenvoudige en verhalende ontwerpen wort een betekenisvol product voor het dagelijks leven gecreëerd. Klanten van Thomas Bentzen zijn onder andere HAY, Louis Poulsen, Menu en Muuto.

Thomas Bentzen en zijn liefde voor hout

Een groot designlabel waarvoor Thomas Bentzen veel ontwerpt is Muuto. Dit is een designmerk uit Denemarken dat is opgericht in 2006. Thomas Bentzen heeft veel items voor dit merk ontworpen en dan vooral van hout. Zo heeft hij diverse salontafels ontworpen die leuk met elkaar te combineren zijn door de verschillende hoogtes en grootte. Combineer bijvoorbeeld de Around Coffee salontafel large 72 met de Around Coffee bijzettafel 45 voor een gezellig en speels effect. Wil je er nog een salontafel bij? Kies dan voor de Around Coffee salontafel XL 95. Bij deze tafels heb je keuze uit eikenhout, essenhout of een gekleurde uitvoering. Naast de bijzet- en salontafels heeft Thomas Bentzen ook stoelen, barkrukken, tafels en banken van hout ontworpen voor Muuto.

Thomas Bentzen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Thomas Bentzen. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Thomas Bentzen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.