Paolo Rizzatto

De Italiaanse Paolo Rizzatto is in 1965 afgestudeerd als architect in Milaan. Tijdens zijn studie werkte Rizzatto als freelancer om zo ervaring op te doen door het ontwerpen van verlichting voor het interieur. Na zijn studie heeft hij dit niet meer losgelaten en zich er helemaal in vastgebeten. Ook bij zijn concullega’s viel hij op en zo heeft Paolo Rizzatto met meerdere ontwerpers samengewerkt voor verschillende merken. En het succes bleef niet lang uit. Hij heeft een reeks lampen mogen ontwerpen voor de bekende Italiaanse merken Luceplan, Flos, Kartell en Artemide. Om er nog maar wat dieper op in te gaan, hebben we het dan onder meer over de Costanza en Costanzina lampenseries voor Luceplan. De 265 lamp voor Flos mag ook niet ontbreken in dit rijtje. Kenmerkend voor al deze lampen is toch wel de strakke vormgeving die het daardoor goed doet in een rustig interieur.

Sorteren op

1-36 van 110 producten

De achtergrond van Paolo Rizzatto

Vanuit de inspirerende stad Milaan opereert Paolo Rizzatto met al zijn ontwerpen als architect. Zo heeft hij voor veel bekende merken mogen ontwerpen en allemaal gericht op verlichting. Een hoogtepunt in zijn carrière was de oprichting van het Italiaanse merk Luceplan in samenwerking met Riccardo Sarfatti. Naast het ontwerpen van de mooiste verlichting geeft hij cursussen en lezingen op verschillende universiteiten. We kunnen één ding wel stellen: hij is een grote inspiratiebron voor velen als het gaat om verlichting. Niet voor niets dat zijn werken ook te vinden zijn in bijvoorbeeld het Museum of Modern Art in New York. Uiteraard heeft hij ook veel beloning gekregen voor zijn werken door de mooiste designprijzen binnen te slapen. Denk bijvoorbeeld aan de Compasso d’Oro die Paolo Rizzatto vijf keer heeft gewonnen.

Paolo Rizzatto bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Paolo Rizzatto. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Paolo Rizzatto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.

Flinders klanten beoordelen de producten van Paolo Rizzatto gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 7 beoordelingen.

Naar boven