hero image

Mika Tolvanen

Mika Tolvanen is een Finse ontwerper die vooral bekend is vanwege zijn eigen studio en de fraaie ontwerpen voor Muuto. Hij studeerde design en direct daarna ging Mika aan de slag als ontwerper. De stijl van Mika Tolvanen is typerend voor Scandinavië als je kijkt naar zowel de eenvoud als de ronde vormen. Daarnaast is zijn stijl te omschrijven als innovatief en functioneel. Voorbeelden van bekende ontwerpen van Mika Tolvanen waarin je de kenmerken van zijn ontwerpstijl terugziet zijn de Restore opbergmand, Restore Tray opbergbak en Restore Round opbergmand. Deze producten zijn niet alleen zeer minimalistisch en functioneel, maar vooral ook erg duurzaam. Dit geldt eigenlijk voor een groot deel van de producten die hij maakt.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-23 van 23 producten Sorteren op 1-23 van 23 producten Terug naar boven

Studio’s van Mika Tolvanen

Mika Tolvanen is in 2001 afgestudeerd aan het Royal College of Art. Nadat hij afstudeerde is hij gelijk begonnen met zijn eigen praktijk. Hier ontwerpt hij producten voor residentieel en contactgebruik. Na een aantal jaren zijn eigen studio alleen te runnen, vond hij het tijd worden voor wat anders. In 2015 richtte hij Studio Tolvanen op. Dit deed hij samen met de Amerikaanse ontwerper Julie die tien jaar lang als houtbewerker heeft gewerkt. In 2009 verhuisde zij naar Finland om een master in meubeldesign te volgen. De twee ontmoetten elkaar en het idee voor de gezamenlijke studio was snel geboren. De studio en werkplaats bevinden zich op het eiland Lauttasaari dat zich net buiten Helsinki bevindt. Het duo ontwerpt vanuit de functie van het product en vindt dat elk product een eigen karakter moet hebben.

Werkwijze van Mika Tolvanen

Zijn doel is om niet zomaar producten te ontwerpen, maar ook te kijken naar de gelegenheid waarvoor ze worden gemaakt. Objecten worden namelijk gedefinieerd door hoe we ze gebruiken en niet door wat ze lijken. Het design op zichzelf mag niet te veel lawaai maken waar hij mee bedoelt dat het ontwerp nooit de functie mag overschreeuwen. De manier hoe hij in Finland woont en leeft, vormt de basis voor de manier waarop hij ontwerpt. Hij vindt dat Scandinavisch design er altijd al is geweest, alleen de productiemiddelen zijn door de jaren heen wel geëvolueerd en daardoor is een nieuw ontwerp spannender. De ontwerpen van Mika Tolvanen moeten fris en mooi zijn, maar ook zichzelf, begrijpelijk en stil.

Mika Tolvanen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Mika Tolvanen. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Mika Tolvanen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.