Michele De Lucchi

Michele De Lucchi is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest gevraagde ontwerpers van Italië. Hij is daarom ook niet voor niets voor veel van zijn ontwerpen beloond met verschillende internationale designprijzen. De Compasso d’Oro en de iF Design Award zijn daar twee waanzinnige voorbeelden van. Elk van zijn designlampen kenmerkt zich door de elegantie van het ontwerp, de eenvoud die erin terugkomt en ook de duidelijk herkenbare vakmanschap. Een ding mag dan ook duidelijk zijn: met een lamp van Michele haal je met recht iets bijzonders in huis. Het Italiaanse Artemide is een merk waar deze topontwerper veel voor heeft mogen betekenen met de Tolomeo serie in het bijzonder. Voor welke lamp van Artemide ga jij? 

Sorteren op

1-100 van 125 producten

Het verhaal achter Michele De Lucchi

Ontwerper De Lucchi is aan het einde van het jaar 1951 geboren. Op latere leeftijd besloot hij te gaan studeren aan de Universiteit van Florence. Uiteindelijk studeerde hij af als architect en raakte zo al snel bevriend met een aantal andere grote namen. De Lucchi ging bijvoorbeeld intensief samenwerken met Ettore Sottsas. Een andere naam die ook niet mag ontbreken in dit rijtje is: Giancarlo Fassina. Hij heeft op verschillende manieren zijn bijdrage mogen leveren aan onder meer de Italiaanse designlabels Artemide en Kartell.  Zo kon hij zijn Italiaanse roots in combinatie met zijn achtergrond in architectuur combineren om tot de mooiste designontwerpen te komen. 

Michele De Lucchi bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Michele De Lucchi. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Michele De Lucchi en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.    

Flinders klanten beoordelen de producten van Michele De Lucchi gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.

Naar boven