Michele De Lucchi Collectie | FLINDERS verzendt gratis

Michele De Lucchi (Artemide)

Michele De Lucchi (1951) studeerde aan de universiteit van Florence af als architect. Hier raakte hij bevriend met Ettore Sottsas met wie hij intensief ging samenwerken. Later ging Michele De Lucchi samenwerken met Giancarlo Fassina. De Lucchi heeft ook met verschillende design labels gewerkt. Zo werkt(e) hij onder andere voor Kartell en Artemide. De bekendste ontwerpen van De Lucchi zijn de Tolomeo micro wandlamp, de Soffione hanglamp en de Logico Mini tafellamp. Al deze lampen zijn ontworpen voor Artemide.

Sorteren op

1-100 van 127 producten

Michele De Lucchi

Michele De Lucchi is nog steeds een van de meest gevraagde ontwerpers van Italië. en in al die jaren heeft hij heel wat internationale vakprijzen wten binnen te halen. Zoals de bekende Compasso d' Oro en de IF Design Award. De Lucchi is een uniek ontwerper. Zijn design lampen kenmerken zich allemaal door de elegantie van het ontwerp, de eenvoud ervan en het duidelijk herkenbare vakmanschap. Met een lamp van De Lucchi haal je met recht iets bijzonders in Huis.

Michele De Lucchi en Artemide Tolomeo

De Lucchi zal waarschijnlijk altijd wel in verband worden gebracht met zijn meest beroemde ontwerp: de Artemide Tolomeo Collectie. De Tolomeo is een unieke en veelzijdige lamp die werkelijk tijdloos is en al jaren in de verkoop top-10 staat. Geen kantoor zonder Tolomeo, zo lijkt het af en toe wel. Maar wat wil je ook. De Artemide Tolomeo lampen zijn prachtig van ontwerp en oersterk. En zeker niet trendgevoelig; het zijn tijdloze lampen. En aangezien de Tolomeo serie zo uitgebreid is (tafel, hang, wand, vloer), zal in ieder interieur wel een Artemide Tolomeo staan.

Flinders klanten beoordelen de producten van Michele De Lucchi gemiddeld met 5 van de 5 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 3 beoordelingen.

Naar boven