hero image

Leif Jørgensen

Leif Jørgensen is een Deense ontwerper en architect uit Kopenhagen. Hij heeft veel ervaring met winkelontwerp en heeft talloze concepten voor de mode-industrie gecreëerd. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met het ontwerpen van producten, kantoorruimtes en privéwoningen. Hij is continu bezig met originele ideeën ontwikkelen en de grenzen van traditionele producttypologieën verleggen door de toepassing van nieuwe technieken en productiemethoden. Leif Jørgensen is vooral bekend van de ontwerpen die hij heeft gemaakt voor het Deense merk HAY. Onder zijn eigen naam richtte hij in 2013 Leif Jørgensen Architects op.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-19 van 19 producten Sorteren op 1-19 van 19 producten Terug naar boven

Van autowerkplaats tot Leif Jørgensen Architects

Leif Jørgensen is geboren in 1962 in het Deense Stepping. Hij is opgegroeid in een autowerkplaats en ging hier ook al vroeg aan de slag. Toen Leif Jørgensen twintig werd, raakte hij geïnteresseerd in de creatieve industrieën muziek en design. Hij besloot aan de Academie van Koninklijke Kunsten in Kopenhagen te gaan studeren. Deze ontwerper heeft een grote interesse in hoe producten en concepten worden beïnvloed door hun culturele en sociale context. Hier houdt hij zich dan ook veel mee bezig en in 1989 richtte hij tijdens zijn studie zijn eerste designbedrijf op samen met een vriend. In de jaren 90 was Leif Jørgensen bezig met het afronden van zijn studie en werkte hij veel in Berlijn als architect. In 2002 ontmoette hij Rolf Hay en dat was de start van een jarenlange samenwerking tussen Leif Jørgensen en HAY.

HAY x Leif Jørgensen

Sinds 2002 werkt Leif Jørgensen voor HAY. Op het moment dat hij de eigenaar Rolf Hay van het designlabel HAY ontmoette, werd dit merk ook net opgericht. Leif Jørgensen is betrokken geweest bij de eerste ontwerpen, beurzen en winkels. Tegenwoordig is hij nog steeds betrokken bij verschillende taken en soms bij nieuwe ontwerpen voor het designmerk. De collectie van HAY kenmerkt zich door bijzonder en tijdloos design. Bekende ontwerpen van Leif Jørgensen voor HAY vind je in de Loop Stand collectie. Deze collectie bestaat uit tafels en kapstokken die in verschillende ruimtes goed van pas komen.

Leif Jørgensen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Leif Jørgensen. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Leif Jørgensen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.