hero image

Isamu Noguchi

Isamu Noguchi is een Japans-Amerikaanse beeldhouwer. Tot zijn dertiende leefde hij in Japan en verhuisde daarna naar Indiana. Terwijl hij medicijnen studeerde aan de Columbia University volgde hij avondles aan de Leonardo da Vinci Art school waar hij alles leerde over sculptuur. Al snel verliet hij de universiteit om op academisch niveau sculpturen te kunnen maken. Hij opende daarom zijn eigen atelier en trok in 1927 naar Parijs waar hij assistent werd van Constantin Brancusi. In 1930 besloot Noguchi te gaan reizen. Hij heeft veel gereisd in Azië, Europa en de Verenigde Staten waar hij veel over beeldhouwen heeft geleerd en gezien. Na de oorlog opende hij een nieuw atelier in New York. Hier werd hij beroemd om zijn werk en door zijn internationale bekendheid lukte het hem om aan belangrijke internationale projecten mee te werken waardoor zijn bekendheid bleef groeien. De uitgebreide Akari lampencollectie voor Vitra is hier een perfect voorbeeld van.   

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 46 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 46 producten Terug naar boven

Een idee van Isamu: het Noguchi museum

Isamu opende in 1985 een eigen museum. Het museum is een verzamelplaats van alle onderzoeken en kennis die hij door de jaren heeft opgedaan. Het museum bestaat uit een binnengalerij met twee verdiepingen en buiten kun je door een sculpturentuin wandelen. Het museum kun je vinden in de buurt van Long Island City in Queens. Isamu heeft ervoor gezorgd dat Long Island City hedendaags behoort tot één van de meest artistieke steden. Er worden tegenwoordig veel tentoonstellingen gehouden. Om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken, biedt het museum een grote diversiteit in activiteiten aan. Er zijn educatieve en publieke programma’s voor alle leeftijden. Je kunt samen met het gezin workshops volgen, tentoonstellingen worden in gebarentaal uitgelegd en er is zelfs een speciale tour voor blinden en slechtzienden.

Isamu Noguchi bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Isamu Noguchi. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Isamu Noguchi en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.