hero image

Hans Hornemann

Hans Hornemann is een bekende Deense ontwerper voor het merk Normann Copenhagen. Naast banken heeft Hans Hornemann ook tafels en stoelen ontworpen voor dit Deense designmerk. Hij is in 1989 geboren en groeide op in Aalborg. Al op jonge leeftijd had hij veel interesse in design. In zijn tienerjaren hield hij zich bezig met architectuur en ruimte. Hij begon te experimenteren met verschillende facetten van fotografie. Al snel na zijn studie begon hij te werken voor het Deense designlabel Normann Copenhagen. Zijn stijl is te herkennen aan de combinatie van eenvoud en hoge functionaliteit. Zijn designs zijn dan ook vooral expressief en luchtig.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-26 van 26 producten Sorteren op 1-26 van 26 producten Terug naar boven

De werkwijze van Hans Hornemann

Hans Hornemann is afgestudeerd als Master of Engineering in Industrial Design aan de Universiteit van Aalborg in 2014. In zijn jonge jaren was hij al geïnteresseerd in de industriële en technische oplossingen in design. Hierbij gaat het zowel om materiaal als uitdrukkingswijze. Hans Hornemann werkt veel met natuurlijke materialen en laat zich hier dan ook door inspireren. De natuurlijke kwaliteiten en kenmerken van de materialen wil hij als ontwerper versterken en naar voren laten komen. Hij gebruikt een werkwijze waarbij hij helemaal opnieuw begint: terug naar de kern. Een goed voorbeeld van de stijl van Hornemann is de Ace collectie voor Normann Copenhagen. Deze collectie is bekroond met de German Design Award en de iF Design Award 2016. Een succes dus.

Hans Hornemann voor Normann Copenhagen

Hans Hornemann ontwerpt voor verschillende merken, maar het bekendst zijn de ontwerpen voor Normann Copenhagen. Dit is een Deens designmerk dat sinds 1999 verschillende collecties uitbrengt met stoelen, kasten, lampen, kussen en nog veel meer. Een bekende bank die hij voor dit merk heeft ontworpen is de Rope bank. Deze bank bestaat in verschillende formaten en kleuren. Zo heb je de Rope bank 2-zits voor in de wat kleinere ruimtes en de Rope hoekbank large voor in de ruimere woonkamers. De banken kun je zelf samenstellen door te kiezen uit vijftien verschillende modules en vier verschillende stoffen. Geef je wensen door en de bank wordt op basis van je wensen gemaakt.

Hans Hornemann bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Hans Hornemann. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Hans Hornemann en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.