hero image

Ernesto Gismondi

Ernesto Gismondi is de oprichter van Artemide. De designlampen die hij ontwerpt, hebben een onderscheidende vorm en functionele helderheid. Dit wordt gecombineerd met een emotionele dimensie. Op die manier is elk ontwerp uniek en heeft het zijn eigen karakter. Innovatie speelt een belangrijke rol in de ontwerpen van Ernesto Gismondi. Hij maak graag gebruik van de mogelijkheden die de moderne ledtechnologie biedt. Op deze manier zijn de ontwerpen duidelijk te herkennen en koppelen aan de ontwerpstijl van Ernesto Gismondi. Ze zijn tijdloos en gaan eenvoudig met de tijd mee waardoor ze nog duurzaam zijn ook.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-27 van 27 producten Sorteren op 1-27 van 27 producten Terug naar boven

De carrière van Ernesto Gismondi

Ernesto Gimondi studeerde Aeronautical Engineering aan de Polytechnische Universiteit van Milaan en behaalde hier in 1957 zijn diploma voor. Twee jaar later behaalde hij ook zijn diploma voor Missile Engineering aan de Professional School of Engineering in Rome. Na zijn studie richtte hij zich op de planning en productie van verlichtingsapparatuur en richtte hij Studio Artemide S.a.s. op. Op basis daarvan ontstond ook de Artemide Group. Ernesto Gismonde vestigde zich als internationaal ontwerper en nam als een van de uitvinders deel aan Memphis: een avantgardistische beweging die een evolutie teweegbracht in de designsector. Daarnaast werd hij door het Ministerie van Openbaar Onderwijs benoemd als lid van het Wetenschappelijk Comité van de School of Art en Industrial Design in Florence. Zijn jarenlange ervaring als docent raketkunde speelde daarin een belangrijke rol.

Succesvol merk Artemide van Ernesto Gismondi

Ernesto Gismondi heeft samen met Sergio Mazza in 1958 Artemide Group opgericht. Dit is een designmerk dat verlichting ontwerpt en ontwikkelt. In de loop der jaren is het marktaandeel van Artemide Group snel gegroeid en het internationale bereik nam toe. Artemide is op dit moment nog steeds één van de belangrijkste spelers in de sector van designverlichting. Enkele bekende ontwerpen van Artemide zijn de Tolomeo bureaulamp en de Tizio vloerlamp. De lampen van Artemide zijn van vooruitstrevende kwaliteit, functioneel en prachtig vormgegeven. Ernesto Gismondi kreeg hier veel erkenning voor waaronder de Compasso d’Oro award for Career Achievements in 1994 en de European Design Prize in 1997.

Ernesto Gismondi bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Ernesto Gismondi. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Ernesto Gismondi en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.