hero image

E. Barber & J. Osgerby

De Engelse Edward Barber & Jay Osgerby werken sinds 1996 samen als ontwerpersduo in hun eigen studio in Londen. Vanaf dat moment ontwerpt dit ontwerpersduo producten waaronder meubels en verlichting, kunst en architectuur. Hun werk is niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn ze allebei uitgeroepen tot Royal Designers for Industry en hebben ze voor hun werk tal van prijzen mogen ontvangen. E. Barber & J. Osgerby ontwerpen onder andere voor het Zwitserse designlabel Vitra, Magis en Flos. Om een indruk te krijgen van de producten die ze zoal op de markt hebben gebracht, heeft Flinders een deel ervan in de collectie opgenomen.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-15 van 15 producten Sorteren op 1-15 van 15 producten Terug naar boven

Start van de samenwerking tussen E. Barber & J. Osgerby

Edward Barber is in 1969 geboren in Shrewsbury en Jay Osgerby in datzelfde jaar in Oxford. Edward Barber koos ervoor om binnenhuisarchitectuur te studeren. Jay Osgerby studeerde productontwerp en deed kennis op voor een basiskunstprogramma. Na het behalen van de diploma’s startten de twee ontwerpers samen hun eigen designstudio. Het eerste meubelstuk dat werd uitgebracht, was de Loop Table voor Isokon. Deze tafel werd al snel opgepikt door andere merken en ontwerpers. Zo ook door Giulio Cappellini. Dit bracht een lange en goede werkrelatie tussen de ontwerpers en de beroemde Italiaanse meubelproducent op gang. Deze samenwerking was de start van een heleboel samenwerkingen die volgden.

Het werk van E. Barber & J. Osgerby

Een groot deel van de ontwerpen van Edward Barber en Jay Osgerby betrof het vouwen en vormen van plaatmateriaal. Dit is nog steeds terug te zien in diverse ontwerpen van het ontwerpersduo. Zo heeft de Mariposa collectie van Vitra verstelbare zij- en rugelementen. Hierdoor kun je kiezen voor een rechte stand, maar ook voor een hoek van dertig graden bijvoorbeeld. Dat verklaart de vouwen waar we het over hadden waardoor je altijd een stand kunt vinden die voor jou erg comfortabel is. Een ander goed voorbeeld van de vouwen en vormen van plaatmateriaal is de Tab T LED bureaulamp voor Flos. De lampenkap is gemaakt van gebogen aluminium wat zorgt voor een minimalistische lamp met een moderne uitstraling.

E. Barber & J. Osgerby bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van E. Barber & J. Osgerby. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van E. Barber & J. Osgerby en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.