De loopbaan van Archille Castiglioni

Op 16 februari 1918 in Milaan werd Archille Castiglioni geboren. Hij is de zoon van een beeldhouder en heeft twee oudere broers die architect zijn. Archille Castiglioni ging kunst studeren, maar besloot dit toch te vervangen voor architectuur op de Technische Universiteit in Milaan. In de tussentijd brak de Tweede Wereldoorlog uit en is hij officier geweest aan het Griekse front en later in Sicilië. In 1944 studeerde hij toch af in architectuur. Na zijn studie sloot hij zich aan bij het architectenbureau van zijn broers Livio en Pier Giacomo. Hier begon zijn onderzoek naar vormen, technieken en nieuwe materialen gericht op het ontwikkelen van een integraal ontwerpproces. Archille Castiglioni begon als een van de eersten voor de oorlog al te experimenteren met kunststof. Vanaf 1969 gaf Archille Castiglioni les in architectuur- en ontwerpvakken.

Waarom kreeg Archille Castiglioni bekendheid?

Archille Castiglioni deed vooral veel aan redesign. Veel oude ontwerpen van andere designers werden door hem opnieuw ontworpen of gestyled. Veel ontwerpen van hem zijn klassiekers en bekroond met zowel nationale als internationale onderscheidingen. In totaal heeft hij met zijn ontwerpen negen keer de Compasso d’Oro award gewonnen. Hij heeft met zijn broers veel werk gemaakt voor tentoonstellingen, maar voerde ook architecturale projecten uit, zoals reconstructies. Nu nog steeds hangen veel werken van hem in verschillende musea. Archille Castiglioni staat het meest bekend om zijn vele avantgardistische lampen. Bekende ontwerpen van het duo Archille en Pier zijn de Toio vloerlamp en de Parentesi hanglamp voor Flos. De bekendheid van het designduo kwam vooral door de stoel Mazzadro.

Archille Castiglioni bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten Archille Castiglioni. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Archille Castiglioni en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.