Belux verlichting

Belux specialiseert zich al sinds 1970 in het maken van de mooiste verlichting. In Belux’ jonge jaren begon het merk met de productie van lampen voor werkplaatsen. Na een decennium lang aandacht te hebben besteed aan de technische en praktische kant van de productie, startte Belux in 1980 met de productie van designlampen. Hoewel er toen ook een veel sterkere focus op het design van de lampen kwam te liggen, heeft Belux de sterke technische basis van haar lampen nooit verwaarloosd. Zo produceerde Belux in 1982 het eerste laagvoltkabelsysteem ter wereld. Innovatie en duurzaamheid staan ook vandaag de dag nog steeds hoog in het vaandel. Zo focust Belux zich momenteel op het vinden van slimme oplossingen voor in openbare gebouwen, woningen en kantoren. En dat gebeurt altijd in samenwerking met de beste designers van buitenaf.

Duurzaam, industrieel en sfeervolle LED verlichting

In haar strijd voor de duurzaamheid focust Belux zich momenteel sterk op het ontwikkelen van sfeervolle en praktische LED verlichting. Dit type verlichting is namelijk erg energiezuinig, en daarnaast slijt het amper. Zeker wanneer de verlichting van Belux op grote schaal wordt toegepast, zoals in een kantoor, kan dat een fors lagere energierekening opleveren. Een vaak gehoord bezwaar wat betreft LED verlichting is dat het niet sfeervol genoeg zou zijn. Gelukkig heeft Belux tijdens het ontwerpen van haar lampen veel aandacht besteed aan de sfeer die een lamp uitstraalt. Zo is de TWILIGHT-LED precies af te stellen op uw wensen. Het licht is namelijk niet alleen dimbaar, maar u kunt ook zelf de lichtkleur van de lamp instellen. Gecombineerd met het lage energieverbruik en de lange levensduur van 20 jaar is de TWILIGHT-LED een slimme investering voor vandaag en de toekomst.

Toepasbaar in woningen én kantoren

Een recentere aanwinst voor de collectie van Belux is de U-TURN. Deze familie van slimme LED spotjes is ontworpen door Michel Charlot, en is pas in 2012 aan de collectie toegevoegd. Het concept van de U-TURN is als volgt: een los spotje is middels magnetische hollingen in de achterkant te bevestigen aan allerlei complementaire onderdelen. Hierbij valt te denken aan verschillende soorten standaarden, maar bijvoorbeeld ook aan het frame van een wand-of zelfs een plafondlamp. Derhalve is de U-TURN een van de meest flexibele lampen ooit geproduceerd, en is hij overal inzetbaar. Eveneens is met één enkele draai aan het spotje de straal van het licht perfect af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Zo is de U-TURN een flexibele, milieuvriendelijke allemansvriend die perfect past in een multifunctionele ruimte.

Flinders Projectinrichting

Flinders is al sinds 2010 actief in de wereld van design. Naast een fysieke winkel, een webshop en twee Flinders cafés heeft Flinders ook een projectenafdeling. Wij zijn onafhankelijk, wat betekent dat we niet gebonden zijn aan specifieke merken. Uw belang en uw wensen komen bij ons daardoor altijd op de eerste plek. Zo denken wij altijd met u mee om de perfecte oplossing voor uw ruimte te vinden! De producten op de site zijn slechts een selectie van alles wat Flinders te bieden heeft. Dankzij de contacten met vele leveranciers kunnen wij bijna alles leveren. Mist u een specifiek merk of product op onze website, of hebt u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects