Kartell Masters stoel
  Vragen of scherpe aanbieding?

  Bij grotere aantallen kunnen wij een scherpe offerte op maat maken. Neem hiervoor, of al jouw overige vragen, contact op met klantadvies.

  Kartell Masters stoel

  Omschrijving

  De Kartell Masters stoel is ontworpen door Philippe Starck.

  In de Kartell Masters stoel komen de Butterfly Chair (Serie 7) van Arne Jacobsen, de Tulip Chair van Eero Saarinen en de Eiffel Chair van Charles Eames samen. De herkenbare contouren van deze iconen vormen als buizenframe de rugleuning. De Masters heeft een maximaal draagvermogen van 130 kg.

  Designstoelen uit het verleden

  Anno 2012 grijpen veel ontwerpers terug naar het verleden, naar de klassiekers. Ze leiden hun vormen af van succesvol design uit het verleden. En toch is de Masters stoel van Kartell anders. De vormen zijn dan wel bewust gekozen van de drie bekende ontwerpers, maar overeenkomsten heeft de Kartell Masters stoel weinig met een van hen. Alleen in de rug van de stoel komen de drie beroemde silhouetten van de vorige eeuw samen. De inspiratie voor de stoel komt dus uit het verleden, maar tegelijkertijd is het de stoel van de toekomst.

  Volgens Philippe Starck is hij niet de eerste designer die eerder gemaakte ontwerpen omvormt tot iets nieuws. “We zijn niet van gisteren. Er zijn meester ontwerpers ons voor gegaan. Gezamenlijk vormen deze lijnen een nieuw product, een nieuw project en een weerspiegeling van de huidige samenleving.”

  Het design van de Kartell Masters

  De Kartell Masters stoel staat op vier slanke poten en is ruim en comfortabel. De rug van de stoel is het meest fascinerende onderdeel van de stoel. De kruising van de drie verschillende leuningen zorgt voor volle en open ruimtes op de rugleuning. Uiteindelijk vloeien ze samen in de omtrek van de stoel.

  Eugeni Quitllet is degene die samen met Philippe Starck ontwerpt voor Kartell. Volgens hem is de Masters stoel de meest moderne stoel van deze tijd. En dat komt volgens de ontwerper niet omdat hij heeft bijgedragen aan het ontwerp. Hij legt het neer bij het feit dat je normaliter geen kunst tegen deze prijs kunt kopen.

  Good design Award

  De Kartell Masters stoel werd in 2010 geëerd met de prestigieuze Good Design Award. Deze award werd gepresenteerd door het Chicago Athenaeum – Museum of Architecture and Design.

  De productbeschrijving uit de Kartell catalogus:

  De stoel Masters is een echte hommage aan drie symboolstoelen, opnieuw bekeken door het creatieve genie van Starck. De unieke silhouetten van de “Serie 7” van Arne Jacobsen, de “Tulip Armchair” van Eero Saarinen en de “Eiffel Chair” van Charles Eames versmelten in een gewelfd geheel, om leven te schenken aan een originele en innemende fusie. De zitting van Masters wordt ondersteund door vier dunne poten en is ruim en comfortabel. Dankzij de bijzondere afwerking is de stoel op sensuele wijze fluweelzacht. Het bijzondere van deze stoel ligt natuurlijk in de rugleuning: de kromlijnige kruising van de drie verschillende leuningen creëert volle en open ruimtes, om uiteindelijk samen te vloeien in de omtrek van de stoel. Masters is licht, praktisch, stapelbaar en verkrijgbaar in talrijke kleuren. De stoel kan ook buiten gebruikt worden. De stoel Masters werd beloond met de prestigieuze “Good Design Award 2010”, uitgereikt door het Chicago Athenaeum – Museum of Architecture and Design.

  De Masters is licht, praktisch en te bestellen in diverse kleuren. De duurzame polypropyleen zitting, die geschikt is voor binnen- en buitengebruik en is verkrijgbaar in zes kleuren. De stoel is 57 centimeter breed, 47 centimeter diep en 84 centimeter hoog. De zithoogte is 46 centimeter en de armleuningen hebben een hoogte van 67 centimeter.

  Dit product is onderdeel van de Kartell Masters serie.

  Zoek je naast de Masters stoel van Kartell een andere Stoel van dit merk? Bekijk dan onze gehele collectie. Flinders is officieel dealer van Kartell. We kunnen alle producten en opties leveren. Heb je een specifieke vraag over de Masters stoel, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Over de ontwerpers...

  Specificaties

  Stapelbaar tot 4 stoelen
  Ruimte Geschikt voor buiten
  Materiaal PP (kunststof)
  Garantie 2 jaar
  Merk Kartell
  Productsoort Kartell stoelen, Kartell Tuinstoelen
  Productfamilie Kartell Masters
  Bijlagen Productinformatie
  Ontwerper Philippe Starck
  Herkomst Italië

  Sfeerafbeeldingen

  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Kartell Masters stoel
  Toon meer producten Toon minder producten

  Klantenreviews

  Wat vindt u van dit product? Plaats een beoordeling!

  Alles is mooi aan deze stoel,begin nu maar met sparen.
  Renee 13 juli 2015
  Wat een stoel, en wat een design.
  Lisa 16 februari 2015
  Fijne stoel en mooi
  lieve 2 augustus 2014
  Masters stoelen. we gebruiken ze ook voor in de tuin - prima voor ons. Kartell maakt mooie stoelen
  B. de Goei 4 mei 2014
  Alleskunner!
  Snel geleverd, goede service!
  roeland 28 januari 2014
  Onlangs 6 van deze prachtige stoelen ontvangen via Flinders. Naast perfecte bezorging ook nog eens prachtige stoelen die overheerlijk zitten. Als ik de ruimte zou hebben, had ik er nog 6 gekocht!
  Van Wijk 10 oktober 2013
  Toon meer producten Toon minder producten
  Toon meer producten Toon minder producten
  Naar boven