Deltalight, Architecturale verlichting

Soms lopen dingen net even anders dan van tevoren gepland. Het verhaal van Deltalight is hier een mooi voorbeeld van. Toen Paul Ameloot in 1989 Deltalight oprichtte, begaf hij zich enkel op de markt van de discotheekverlichting. Het viel hem op dat zijn klanten gaandeweg steeds verder keken dan de discotheek, en zijn verlichting ook in andere settings wilden gebruiken.  Ameloot gaf gehoor aan hun wensen, en lanceerde in 1999 zijn eerste armatuur- de Phantom. Dit model werd een groot succes, en maakt tot op de dag van vandaag nog steeds deel uit van de collectie van Deltalight. Vanaf het moment dat Deltalight zich eveneens focuste op kantoor-en horecainrichting ging het snel. Inmiddels heeft het bedrijf klanten in meer dan 120 landen wereldwijd.

Slimme en veelzijdige track verlichting

Deltalight staat bekend om haar vernieuwende karakter. Het merk biedt de keuze uit maar liefst vijftien verschillende trackfamilies, waarbinnen gekozen kan worden uit verschillende tracks en spots. De tracks en spots kunnen onderling gecombineerd worden. Daardoor kent de collectie trackverlichting van Deltalight bijzonder veel mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden uit verschillende typen LED verlichting en lichtbundels met verschillende stralingshoeken. Daarnaast zijn de spots verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, die eventueel met elkaar gecombineerd kunnen worden. Dat maakt de trackverlichting van Deltalight geschikt voor toepassing in een scala aan verschillende settings, die kunnen variëren van vergaderruimte tot aula en van winkel tot kantoor.

Sfeervolle armaturen en lampenkappen

Na het lanceren van de Phantom ontwikkelde Deltalight zich ook op het gebied van armaturen en lampenkappen tot één van de meest toonaangevende en vernieuwende bedrijven. Eén van de nieuwste aanwinsten betreft de Superloop MDL. Deze lamp kan het best omschreven worden als een hybride exemplaar, dat tot stand is gekomen door het idee achter trackverlichting te integreren in een hanglamp. Dit resulteert in een cirkelvormige armatuur, waaraan meerdere spots kunnen worden bevestigd.  Hoewel Deltalight het graag groots aanpakt, verliest ze zeker geen aandacht voor de kleinere zaken. Zo ontwikkelde het merk de Stig bureaulamp: een klein maar stoer lampje met een krachtige powerled, dat menig bureau kan voorzien van genoeg licht om er goed aan te kunnen werken.

Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter.

Flinders Projects