Woonstijl Industrieel

On posted by Willemijn van Riel in Woonstijlen

Bij de industriële woonstijl draait het om een aantal basiselementen waarmee je vrij eenvoudig de sfeer van deze stijl in je woning kunt doorvoeren. In eerste instantie denken we misschien aan een verlaten loods, oude fabriekshal of enorme loft in New York. Robuuste meubels eisen de hoofdrol op, een mix van leer, hout en metaal zien we in veel onderdelen binnen een industrieel interieur terug en de kleuren zwart en grijs passen hier perfect in thuis. We zien ook opvallende constructies, eerlijke materialen en weinig tot geen poespas. Je maakt het industriële plaatje helemaal af door voor een echte designklassieker te gaan.

Shop de industriële woonstijl

Om deze geliefde woonstijl door te voeren in je eigen interieur, laten we je een selectie producten zien die belangrijke kenmerken van deze stijl als ruwe en toch warme materialen, vooral donkere kleuren en strakke vormen benadrukken. Een echte blikvanger in een industrieel interieur kan bijvoorbeeld een vloerlamp met een stoer en opvallend karakter zijn. Het alledaagse design straalt een mix van klassieke elementen en nieuwe onderdelen uit waarmee we het gevoel van vroeger koesteren en ondertussen wel profiteren van de nieuwste technische hoogstandjes.

Industriële woonstijl vs. kenmerkende kleuren

Blauw, grijs en zwart zijn de kleuren die het industriële karakter van zo'n interieur uitstekend omschrijven. Het zijn kleuren die van elkaar afwijken en ondertussen ook heel dichtbij elkaar liggen. Door niet alleen te spelen met verschillende kleuren in materialen en producten, maar ook in verf kom je tot de meest buitengewone combinaties die je kunt toepassen in je eigen interieur. 

Meer inspiratie voor industrieel wonen

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Merken met industrieel design

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woonstijl industrieel? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Wil je alle woonstijlen in één overzicht zien? Je vindt ze op deze pagina. Benieuwd naar andere design interieurs? Bekijk hier onze laatste binnenkijkers.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.