Woonstijl: Basic

Op gepost door Laura Dufour in Trends

Flinders heeft vier woonstijlen gedefiniëerd, waarvan iedereen wel een aantal elementen in huis heeft. Het doel van deze stijlen is om je eenvoudig producten te kunnen tonen in een stijl die jou past. En ook om je te verrassen met producten die je interieur een leuke twist kunnen geven. Een van deze stijlen is Basic.

Flinders - Woonstijl Basic - Design voor ieder interieur

Foto: Moodboard woonstijl Basic.

Omschrijving Basic

Basic is allesbehalve saai. Een basic interieur straalt rust uit, door de vergrijsde tinten en weinig accessoires. Het is een meer masculine interieur vanwege de rechte vormen. Je kunt je voorstellen dat een jong stel dat z’n eerste appartement in de stad heeft gekocht een basic interieur heeft. Hierbij past alles goed bij elkaar vanwege de materialen en kleuren, en dienen de meubels vooral gemak. Met hier en daar een echt designstuk maken ze een statement. Over ieder extra kussen wordt goed nagedacht, omdat het interieur vooral geen tuttige uitstraling mag krijgen.

Ook een jaren dertig woning met een jong gezin kan voor deze stijl kiezen. Hierbij is het een voortdurende strijd dat de ouders het graag strak en schoon hebben, maar dat een kinderfietsje, een voetbal en rondslingerende poppen de rust verstieren. De ouders investeren dan graag in een mooi design object zoals een lamp die veilig buiten bereik van grijpgrage handjes hangt.

In onderstaande video leggen we de woonstijl Basic verder uit:

 

Merken die deze stijl kenmerken

Ikea, Piet Hein Eek, Muuto, Normann Copenhagen.

Tijdschriften in deze stijl

De tijdschriften Ariadne, VT Wonen en 101 Woonideeën bieden inspiratie voor deze stijl.

Flinders - Woonstijl Basic - Design voor ieder interieur

Kernwoorden in de woonstijl Basic

  • Materialen: hout, natuursteen, linnen
  • Kleuren: vergrijsde kleuren, mat
  • Vormen: strak, recht, rustig
  • Sfeer: ingetogen

Over de auteur

Laura Dufour

Laura Dufour

Laura Dufour reist af naar de leukste steden en geeft inside design tips & trics. Daarnaast belicht ze grote en kleine trends en houdt ze je op de hoogte van al het nieuws rondom Flinders.

Naar boven