Kleurtrend: Lila

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Kleur in je interieur is helemaal on trend en dat geldt in het bijzonder voor lila. Lila zit tussen de kleuren roze en paars in. Maar waar staat de kleur lila voor? Lila is duidelijk een variatie op de kleur paars en staat voor harmonie, romantiek en luxe. Zonder twijfel geef je de inrichting van je huis juist met de kleur lila een beetje extra pit én een levendige, speelse uitstraling. Voor alle liefhebbers van lila: het is tijd om te mixen en matchen bij jou thuis.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

De kleur lila in je interieur

Van lilakleurige woonaccessoires tot zelfs vloerkleden en lampen in de kleur lila: met de lichtpaarse tint kun je veel kanten op in je interieur. Zo kun je perfect je woonkamer of slaapkamer in een compleet nieuw jasje steken met lila. Wat dacht je van een spiegel, kussen of bloempot in de kleur lila? Deze frisse kleur geeft tegengas in een stoer interieur en benadrukt het zachte karakter in een ruimte met zowel ronde als organische vormen en aaibare materialen.

Welke kleur past bij lila?

Een groot voordeel van lila: de kleur geeft rust én zorgt voor inspiratie om nieuwe (interieur)plannen te maken. Maar welke kleur past bij lila? Dat is niet specifiek één kleur en hangt maar net af van wat voor look je je interieur graag geeft. Je kunt lila bijvoorbeeld mooi combineren met andere pasteltinten om een vrolijk geheel te creëren zonder dat het een bont gezelschap wordt. Wist je dat de kleur lila ook goed past bij groen- en blauwtinten als petrolblauw en kobaltblauw?

inspiratiefoto met

Speel met het gebruik van de trendkleur lila

De kleur paars vindt haar oorsprong in de virtuele wereld. Wist je dat de kleur paars van origine een belangrijke rol speelt in gaming en metaverse werelden? Tegenwoordig kunnen we niet meer om deze kleur heen en daar is de kleurtrend lila wel het bewijs van. Het valt bovendien op dat paars in welke tint dan ook steeds meer inrichtingen mag sieren.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de kleurtrend lila? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.