Kinderkamertrends voor 2019

Op gepost door Willemijn van Riel in Trends
Om een hippe kinderkamer te creëren, lichten we een drietal trends uit speciaal voor een baby, dreumes en kleuter. In zo'n ruimte draait het uiteindelijk om één ding: het moet voor hem of haar een fijne, vertrouwde en unieke plek zijn om te slapen, spelen en lachen. Dit bereik je door een persoonlijke sfeer toe te voegen. Door een trend of thema toe te passen, ontstaat er eenheid in de kinderkamer. Met behang, muurverf of muurstickers geef je een kinderkamer eenvoudig een metamorfose. Een vloerkleed en enkele accessoires maken een kinderkamer helemaal af. De drie kinderkamertrends geven inspiratie voor de ultieme droomkamer van een kind.

Kinderkamertrend 1: Scandinavisch

Om een kinderkamer onder te dompelen in Scandinavische sferen kun je kiezen voor natuurlijke en vaak met de handgemaakte materialen als hout, wol en katoen. De producten die perfect in de Scandinavische kinderkamertrend passen, hebben vooral neutrale en zachte kleuren. Om wel wat speelse details eraan toe te voegen, kom je prints tegen die rust uitstralen en onopvallend zijn. Deze trend leent zich perfect voor specifiek de babykamer, want je creëert zo een prikkelarme omgeving die de perfecte basis vormt voor een baby.

Wandtrends in de Scandinavische stijl

Wit is vaak een kenmerkende kleur voor de Scandinavische stijl. Toch voert deze kleur niet per se de boventoon. Kies bijvoorbeeld voor een mooie pasteltint op de wand en combineer dit met rustig vormgegeven behang. De pastelkleuren brengen zorgeloosheid en warmte met zich mee. Dat wil jij toch ook voor je kind? Om het plaatje compleet te maken, mag deze gouden combinatie niet missen: matte pastelkleurige muurverf en lichte houten meubels.

Kinderkamertrend 2: Industrieel

Voor zowel jongens als meisjes behoort een industriële kinderkamer tot de mogelijkheden. Dat stoere uiterlijk van zo'n ruimte bereik je met een aantal basiselementen: robuuste meubels, een mix van leer, hout en metaal en het liefst donkere kleuren. Door een echte designklassieker uit te kiezen, maak je de ruimte helemaal compleet. Om je een idee te geven hoe deze stoere stijl eruitziet, hebben we een tiental producten voor je geselecteerd en kun je de sfeer proeven.

Wandtrends in de industriële stijl

Donkere kleuren horen absoluut thuis in deze industriële kinderkamertrend. De kleur blauw oogt misschien wat koeltjes en kil, maar wekt ondertussen wel een gevoel van kalmte en ontspanning op. En dat komt doordat we de kleur associëren met de natuur. Donkere kleuren lenen zich er ook perfect voor om ton sur ton te gebruiken. Om het niet te donker te maken in een kinderkamer, kies je gerust voor één wand met donker behang of een laag verf en geef je de andere wanden een lichtere tint van dezelfde kleur.

Kinderkamertrend 3: Tropisch

Ieder kind houdt van dieren, fruit en speelse prints. Deze elementen wekken herkenning op en prikkelen de fantasie van een kind. De producten in de tropische kinderkamertrend kenmerken zich door vrolijke kleuren en levendige details. Zo heb je alle ingrediënten binnen handbereik om de dag van je kind elke dag vrolijk en opgewekt te laten beginnen. Om het niet al te druk te maken in deze ruimte, lenen tijdloze kindermeubels als basis zich hier perfect voor.

Wandtrends in de tropische stijl

Kinderen raken niet snel uitgekeken op vrolijke prints. Door een of meerdere wanden in de kinderkamer te behangen met leuk behang, is het elke dag één groot feest. Door op deze tropische basis verder te borduren, kun je met muurverf in een tint uit het behang harmonie creëren. Maar welke kleuren benadrukken deze tropische kinderkamertrend? De kleuren okergeel, vergrijsd groen en roze geven een ruimte in een handomdraai een exotisch tintje.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de kinderkamertrends? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur). Of kom langs in onze winkel.

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.

Naar boven