Het verhaal achter: de Muuto E27 lamp

Op gepost door Lieve Gorter in Trends

Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Daarom zet Flinders elke week een designtopper in de spotlight. Vandaag: Het verhaal achter de E27 lampen van Muuto.

De Muuto E27 lamp

De Muuto E27 lamp is ontworpen door Mattias Stâhlbom. Bij het woord E27 denk je vast aan de ouderwetse gloeilamp... Nou, dan zit je niet ver uit de buurt. De lamp bestaat namelijk uit een E27 gloeilamp en een fitting die in meerdere felle kleuren verkrijgbaar is. Hieronder kun je de verschillende kleuren zien.

Het verhaal achter de E27 lamp van Muuto - Flinders - Design voor ieder interieur
Beeld
Verschillende kleuren E27.

Niet zomaar een E27 lamp

Het klinkt heel simpel, maar toch is er heel goed over het ontwerp nagedacht. Zo heeft de lamp een snoer van vier meter waardoor je kunt spelen met de hoogte van de verlichting. Hang het snoer op zoals je zelf wilt. Als je een haak in het plafond draait kun je het snoer eigenhandig oprollen en eraan hangen. Je kunt het snoer ook los laten hangen en gaan voor een iets 'nonchalanter' effect.

Muuto E27
Beeld De Muuto E27 boven een bureau.

De kracht van de E27

Daarnaast is de Muuto E27 lamp perfect om met meerdere tegelijk op te hangen, zonder dat het te veel wordt. Het geeft een leuk effect boven de eettafel. Hang de lampen op verschillende hoogtes en kies de kleuren die terug komen in je interieur.

Muuto E27
Beeld
Meerdere E27 lampen boven de eettafel.

De visie van Mattias Stâhlbom

De ontwerper van de E27 Mattias Stâhlbom heeft een duidelijke visie op design. Naar zijn idee moet een product ongecompliceerd zijn en lang meegaan. Mensen denken vaak dat dit saai is... Maar niets is minder waar. Zoals de ontwerper zelf zegt:

"Obivious things that are so ordinary, they become extraordinary"

Dat geldt zeker voor de Muuto E27 hanglamp.

Heb je vragen over dit artikel? Neem gerust contact met ons op via 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.

Over de auteur

Lieve Gorter

Lieve Gorter

Lieve schrijft artikelen voor het Flinders Magazine. Van achtergrondverhalen over design tot de nieuwste trends, Lieve houdt je op de hoogte. Daarnaast ondersteunt ze Hiske bij de content van de website.

Naar boven