Naar boven

De prachtige open wandkasten van String

On posted by Ilse Severijnen in Trends

Het Scandinavische merk String staat bekend om zijn prachtige open wandkasten. Bedacht in 1949, toen even in het stof geraakt en nu weer helemaal hip.

String Pocket koper
Beeld String Pocket in roodkoperen uitvoering.

Open kasten: sfeervol en persoonlijk

Open kasten en wandrekken zijn ideaal om mooie accessoires, boeken en objecten op uit te stallen. Zo maak je je huis sfeervol en persoonlijk. De kunst is om 'groepjes' te maken van accessoires, en niet zomaar overal wat te zetten. Een openvakkenkast, wandrek of stellingkast is hiervoor ideaal, want daarop kun je alles mooi bij elkaar zetten.

Ruim een halve eeuw geleden al werd het eerste wandrek van het Zweedse merk String geïntroduceerd: een paar houten planken en twee metalen zijpanelen. Meteen een enorm succes. Je kunt het kastsysteem precies zo uitbreiden als je zelf wilt, inclusief verschillende extra's, zoals lades, schuifdeurtjes en hangbakken. 

String kasten close up
Beeld
 Close-up String kast.

Designklassieker String Pocket

Een favoriet die je zeer regelmatig in woonbladen en op interieurblogs terugziet, is het Pocket-wandrek van String. Het rek bestaat uit drie ondiepe planken en twee open zijpanelen. Er zijn vele uitvoeringen van de String Pocket, zoals trendy koper, verschillende tinten hout en vele kleuren. De planken krijgen een heel andere uitstraling, afhankelijk van wat je erop zet. Door verschillende accessoires te combineren – zoals lijstjes, vazen, beelden en objecten – creëer je zo je eigen 'stilleven' met een hoge decoratieve waarde.  

String Pocket wit
Beeld String Pocket, mooi gestyled met objecten en veel groen.

Eindeloze mogelijkheden

Je kan met de verschillende opties je String-kast uitbreiden – zo hoog en breed als je zelf wilt. Onlangs stond String op de Parijse designbeurs MAISON & OBJET met een voorbeeld-kastcontructie waarin alle opties getoond werden. Kijk maar mee:

String kasten op Maison et Objet
Beeld
String op de beurs MAISON & OBJET in Parijs in grijs en lichteiken.

String kasten op Maison et Objet
Beeld Stand van String op de beurs MAISON & OBJET.

String kasten op Maison et Objet
Beeld
Schuifdeuren, voor spullen die niet per se in het zicht hoeven.


Beeld Voorbeeld van een String-wandkastconstructie met inklapbare tafel.

String wandrek met tafelblad
Beeld
Voorbeeld van een String-kast met tafelblad.

Lijkt je het String-systeem wel wat voor jouw huis? Bekijk ons aanbod van String of stel je eigen String-kast samen met het Build Your Own String System. Het ontwerp kun je naar ons opsturen via info@flinders.nl, dan zorgen wij dat het precies zo bij je thuis afgeleverd wordt.

Ilse Severijnen

Over de auteur

Ilse Severijnen

Ilse is webredacteur bij Flinders en schrijft voor de website en het Flinders Magazine. Hiervoor is ze altijd op zoek naar de nieuwste producten en trends in de wereld van design.