Naar boven
Sorteren op

1-36 van 214 producten

Behang van bekende merken

Flinders verkoopt prachtig behang van bekende merken, zoals Ferm Living, Cole & Son en KEK Amsterdam. Al deze merken hebben zowel keuken behang, woonkamer behang, slaapkamer behang als kinderkamer behang. Zo hebben we het Tangram behang van KEK Amsterdam en Owls Behang van Ferm Living. Ook kun je bij Flinders terecht voor een grote collectie steigerhout behang. Dit is een uniek type behang dat je interieur echt zal veranderen. Het behang is zo goed dat het bijna niet van echt is te onderscheiden en wordt ook wel sloophout behang genoemd. Kijk eens bij het behang van Cole & Son. Toppers zijn bijvoorbeeld het Savuti behang en Palm Jungle behang.

Behangsoorten

Bij de aanschaf van behang is het belangrijk dat je een behangsoort kiest die aansluit op jouw wensen en jouw woning. Ieder type behang heeft namelijk andere kenmerken en dus ook voor- en nadelen. Bovendien bepaalt het materiaal waarvan het behang is gemaakt, ook vaak de uitstraling ervan. Maar hoe weet je nu welke behangsoort je het beste kunt kopen? We kunnen grofweg twee soorten behang onderscheiden op basis van het materiaal waarvan deze zijn gemaakt: behang van papier, zoals traditioneel behang en vliesbehang, en behang van kunststof. Wij verkopen voornamelijk vliesbehang, ook wel Wallsmart behang genoemd, omdat dit heel eenvoudig op de muur is aan te brengen. Voor deze behangsoort smeer je namelijk niet het behang maar de muur in met plaksel. Dit voorkomt scheuren in het behang en maakt behangen een fluitje van een cent.

Behang uitkiezen

Het is best lastig om behang uit te kiezen. Vooral als er zoveel keuze is! Behang geeft je interieur echt een boost, maar als je niet oppast kan het ook te overheersend zijn. Daarom kun je bij Flinders een staaltje opvragen van het behang wat jij mooi vindt en rustig thuis bekijken of dit bij jouw interieur past. Ook hebben we in de Flinders Winkel te Zaandam stalen liggen van alle behangrollen. Kom eens langs, en oriënteer je op de mooiste behangsoorten. Onze adviseurs helpen je graag op weg. Wellicht slim om dan even een foto van je interieur mee te nemen. Dat praat wat makkelijker.

Vragen over behangen?

Je kunt natuurlijk vragen hebben over een bepaald soort behang. Welke kleuren zijn voorradig, wat is de exacte lengte en past het design behang wel in het interieur? Allemaal relevante vragen. Bel gerust onze klantenservice 020 - 30 30 630 (elke dag 9.00 – 18.00) of neem per e-mail contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar. Daarnaast kun je het bewaarartikel over behangen downloaden dat wij speciaal voor jou hebben samengesteld. Hierin vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen over behangen, zoals wat je nodig hebt om te behangen, hoeveel behang je nodig hebt en wat de verschillen zijn tussen de behangsoorten. 

Download Bewaarartikel Behangen

Tips voor behangen

Voorkom kleurverschil. Zorg dat je altijd een hele wand afmaakt. Als je bijvoorbeeld de stukken boven ramen en deuren later gaat behangen, kan dit kleur- en structuurverschil geven.

Behang knippen. Laat bij behang met een patroon de eerste decorkant naar boven op tafel liggen. Verschuif vervolgens de banen daarop steeds tot de patronen precies passen (snijd de banen op maat plus tien centimeter, om de banen op maat te aan te laten sluiten).

Behangboorden gebruiken. Met zogenaamde behangboorden of –randen kun je papierbehang met verschillende kleuren en motiveren combineren. Ook kun je een accent toevoegen aan de muur. Omdat je de boord over de naad heen plakt, ziet het resultaat er netjes uit.

Naden wegwerken. Met een nadenroller rol je de naden tussen twee banen plat. Doe dit nooit bij een behangsoort met structuur, omdat je dan de structuur uit het behang drukt. 

Banen insmeren. Als je vooraf meerdere banen insmeert met plaksel, doe er dan niet meer dan je in een kwartier op kunt plakken. Anders loop je de kans dat de lijm is opgedroogd voordat je aan behangen toekomt.

Overtollig behang. Wrijf met de stompe kant van een schaar voorzichtig over het overtollige behang op het plafond of de plint. Zo ontstaat er een vouwlijn waarlangs je het behang netjes kunt wegknippen.

Juiste lichtinval. Werk bij het behangen altijd van het raam af. Op deze manier valt het licht in de behangnaden zodat ze nauwelijks opvallen. Doe je het andersom – dus naar het raam toe – dan vallen de behangnaden juist enorm op.

Milieubewust behangen. Er is ook behang van gerecycled papier te koop. Dit is het minst belastend voor het milieu en dus een goede keus als je milieubewust wilt behangen.

Zuigbaarheid muur. Nog een test om de zuigbaarheid van de muur te meten: Breng een streep water op de muur aan. Als deze na circa vijf minuten verdwenen is, dan is het een normaal zuigende muur. Is de muur na  vijf minuten nog nat, dan is deze zwak of niet zuigend. En is het water al veel eerder dan vijf minuten verdwenen? Dan is het een snel zuigende muur.