Alles over verlichting

Alle ruimtes in huis optimaal verlichten, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is een enorme diversiteit aan lampen op de markt, met verschillende lichteffecten en verschillende functies. Uiteindelijk gaat het erom dat er een geheel van verlichting ontstaat dat zowel praktisch als sfeervol is. 

Advies en inspiratie

Begin niet met het kopen van één lamp, maar bedenk van tevoren welk resultaat je wilt bereiken en welke functie de betreffende ruimte vervult in huis. Flinders neemt je graag bij de hand in de zoektocht naar de beste verlichting voor jouw huis. We geven je theoretische achtergroninformatie over lichtsoorten en -effecten. Maar ook praktisch advies over zaken waar je tegenaan kunt lopen. Hoe zit het nu bijvoorbeeld met de lichtbron die je in een lamp moet draaien? Zo'n peertje wordt meestal niet meegeleverd bij de lamp. Je zult dus zelf een keuze moeten maken tussen LED-verlichting, een halogeenlamp of een spaarlamp. Het concept dimbaarheid roept ook vragen op. Wanneer is een lamp dimbaar, en welk peertje moet je dan hebben? Als je dit allemaal duidelijk is, moet de lamp ook nog op de juiste wijze opgehangen worden. Ook hiervoor hebben we tips en adviezen. Tot slot bieden we de mogelijkheid aan om een lichtplan op maat te maken. Onze professionele interieuradviseurs bedenken graag oplossingen die een optimaal lichtspel creëren bij jou thuis. Laat je inspireren! 

Energiezuinige verlichting

Zoals gezegd moet je vaak een keuze maken voor een bepaalde lichtbron als je een lamp koopt. Omdat wij vaak vragen krijgen over energiezuinige alternatieven voor de gloeilamp (zoals ledlampen, halogeenlampen en spaarlampen) en de dimbaarheid daarvan, hebben wij een bewaartartikel over dit onderwerp samengesteld. In dit artikel zetten we alle soorten energiezuinige verlichting voor je op een rijtje. Ook noemen we de voor- en nadelen van verschillende lichtbronnen en geven we aan of en hoe je deze kunt dimmen.

Download het artikel hier: Bewaarartikel Energiezuinige Verlichting.

Naar boven