Kinderstoelen van bekende merken

We hebben mooie Kinderstoelen van Vitra, Kartell en Magis. De echte topper is de Lou Lou Ghost kinderstoel van Philippe Starck. Ben je fan van Vitra, dan mag de Panton Junior chair niet in de kinderkamer ontbreken. Dit prachtige stoeltje is er in vele leuke kleuren. Zo past deze in zowel de jongens- als de meisjeskamer.  We zijn altijd op zoek naar de leukste en mooiste kinderstoelen. We breiden ons assortiment continu uit. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Kinderstoelen: functioneel of vooral heel mooi

Bij kinderstoelen denk je wellicht snel aan praktische stoelen, maar een kijkje in assortiment verraadt dat veel ontwerpers hun verbeelding hebben laten spreken in dit genre. We zien stoelen en poefs in de vorm van olifanten, kabouters, voetballen en skippyballen. Prima om op te zitten, zeker, maar ook buitengewoon geschikt voor de sier. In de slaapkamer van je kind, in de speelkamer of waar dan ook. Een van onze kinderstoelen geeft zelfs licht. Dit is de Lowres Elephant vloerlamp van Gispen. Speciaal ontworpen voor de diervriendelijke designliefhebber. Een echte designklassieker is de Vitra Elephant kinderstoel van Charles & Ray Eames, die in 1945 een mooie speelgoedolifant ontwikkelden van multiplex. Nog altijd is de kruk zeer geliefd onder designliefhebbers – zoals alle producten van Eames.

Zit je wel goed?

Voor kinderen is het belangrijk om een goede zithouding aan te nemen. Bij een te hoge stoel kunnen ze hun met voeten niet bij de grond. Om dit te compenseren gaan ze onderuit hangen, wat slecht is voor de rug. Ook andersom, als de stoel te laag is, is dit slecht voor de rug van je kind. Zijn of haar bovenrug krijgt dan namelijk geen steun. Een stoel heeft de juiste maat als je kunt zitten met je voeten plat op de grond. Je onder- en bovenbenen vormen dan een hoek van ongeveer 90 graden. Dat is ideaal.

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar is de ideale zithoogte gemiddeld 31 centimeter. Kies bijvoorbeeld de Seletti Pantone baby kinderstoel in een mooie Pantone-kleur (31 cm). Of wat dacht je van de Masis Puppy kinderstoel (30,5 cm)?

Bij de volgende fase, 6 tot 8 jaar, is dit 35 centimeter. Perfect geschikt hiervoor de Vitra Panton Junior kinderstoel (35 cm). Ook de vrolijk gekleurde Fatboy Point poef (35 cm) heeft exact de goede afmeting.

In de leeftijdscategorie van 8 tot 11 jaar is de zithoogte van kinderen gemiddeld 38 centimeter. Voor sommige 11-jarigen is dat zelfs 40 centimeter. Hierbij passen de Magis Puppy kinderstoel large (37 cm) en de Magis Troli kinderstoel (37 cm).

De laatste categorie die we onderscheiden is kinderstoel voor 11- en 12-jarigen. Voor deze kinderen geldt de ideale zithoogte van 46 centimeter. We hebben toevallig een poef in ons assortiment met precies die zithoogte: de Montis+ Playtime Volley poef.

Vragen over kinderstoelen? Onze klantenservice staat voor je klaar

Je kunt natuurlijk vragen hebben over een specifieke kinderstoel. Welke materialen en kleuren zijn voorradig, wat is de exacte zithoogte van de stoel? Allemaal relevante vragen. Bel gerust onze klantenservice 020 - 30 30 630 (elke dag 9:00–18:00) of neem contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar. Een veel voorkomende vraag is wat de ideale zithoogte is van een kinderstoel. Dat blijkt nog al te verschillen, en is ook afhankelijk van de lengte van je kind. Kinderstoelen varieren in de regel van 25cm tot 35cm zithoogte. Zo is de zithoogte van de Lou Lou Ghost van Kartell 32cm en de Gispen Bronto kinderstoel 26cm. De bekende Puppy van Magis is er in drie hoogtes: 23cm, 30cm en 37 cm, voor ieder kind geschikt!

Flinders heeft de mooiste:

  • Kinderstoelen
  • Kinderkamer stoelen
  • Design kinderstoelen

Naast Kinderstoelen heeft Flinders de leukste kinderaccessoires, kindertafels, kinderlampen en muurstickers voor de kinderkamer.