Sorteren op

1-36 van 112 producten

Badkamerlampen van designmerken

Alle badkamerlampen van Flinders zijn van kwalitatief hoogstaande designmerken, zoals Artemide, Flos Verlichting en Luceplan. Voorbeelden van bijzondere badkamerlampen zijn de Artemide Dioscuri wandlamp en de Mini Glo-Ball C/W wandlamp van Flos. De Micro wandlamp LED van Vibia is klein van stuk, maar straalt breeduit. Onze hanglampen en wandlampen voor in de badkamer passen bij verschillende smaken en inrichtingen. Verlichting draagt bij aan de sfeer in je badkamer. Ontspannen badderen gaat zelden gepaard met tl-licht, per slot van rekening. Kies voor een lamp met een zachte, warme lichtval, misschien zelf met een dimmer, zodat je de lichtspreiding precies op je wensen kunt afstemmen. Boven de spiegel heb je weer feller licht nodig, voor praktische activiteiten zoals scheren, opmaken, tandpoetsen en wassen. Flinder heeft badkamerlampen in haar assortiment die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. 

Waar moet je op letten bij het kopen van badkamerlampen?

In de badkamer kun je niet zomaar iedere lamp plaatsen. Het is belangrijk om te letten op de IP-waarde van een lamp. IP-waarden zeggen iets over de beschermingsgraad van verlichting tegen invloeden van buitenaf. Hiermee worden zowel vaste stoffen als vloeistoffen bedoeld. Hoe hoger de IP waarde, hoe beter de bescherming. IP-waarden bestaan uit twee cijfers:

  • Eerste cijfer: bescherming tegen binnendringen van stof
  • Tweede cijfer: bescherming tegen water en vocht

Bij het kiezen van een lamp voor de badkamer is het tweede cijfer van belang: de mate van bescherming tegen water. Je hebt niet in de hele badkamer dezelfde hoge bescherming nodig. De ruimte is in te delen in drie zones, zoals hieronder te zien is.

Badkamerlampen-IP-waardes

 Beeld Badkamerlampen IP-zones.

  • Zone 1: een straal van 60 cm rondom bad of douche. De voorschriften voor een lamp in deze badkamerzone zijn streng. De minimale benodigde IP-waarde is IP 45.
  • Zone 2: een straal van 120 cm rondom bad of douche. Denk hierbij aan direct boven de douchecabine, rond de wastafel en rondom het bad. De minimale benodigde IP-waarde is IP 44.
  • Zone 3: alles wat buiten zone 1 en zone 2 valt. De lampen die je op deze plek ophangt, moeten minimaal een IP-waarde van IP 21 hebben.
  • Alle IP-waarden van IP 20 of lager zijn niet geschikt voor de badkamer.

 

Vragen over badkamerverlichting? Onze klantenservice staat voor je klaar

Je kunt natuurlijk vragen hebben over een specifieke badkamerlamp. Welke kleuren zijn voorradig, en wat is de exacte lengte van de lamp, hoe zit het precies met die ip-zones? Allemaal relevante vragen. Bel gerust onze klantenservice via 020 - 30 30 630 (elke dag 9:00–18:00) of neem contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Naast badkamerlampen verkoopt Flinders ook prachtig badkamermeubilair. En bekijk meteen onze collectie badkamerspiegels, badkameraccessoires, douchegordijnen, badmatten, en wasmanden.